Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

Tjolöholms Slotts julmarknad är en av de största i Västsverige, med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. Sedan 1987 har det varit julmarknad på godset!

Hela godset glimrar av ljus och traditionsenligt julmys. I det julpyntade slottet tar tomtefar emot barnens önskelistor. Varje dag är det en rad programaktiviteter, bland annat den fantasieggande eldshowen. Blir du hungrig finns det många platser att äta sig mätt på, bland annat kan du slå dig ner framför brasan i slottsmatsalen och njuta av köksmästarens goda bakverk.

Småskaligt hantverk och juldelikatesser

På julmarknaden samlas hantverkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och mycket mer. Slottsbutiken är fylld med varor med inspiration från slottets historia, bland annat Tjolöholms slotts julte som är en uppskattad gåva. Här finns även vintageprodukter från tidigt 1900-tal.

Julmys för hela familjen

Varje dag under julmarknaden händer det spännande saker för både barn och vuxna! Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det bjuds på musik, uppträdande och julpyssel. Det finns även möjlighet att följa med på en visning i slottets övre våningar.

Lekutställningen Emil! i Manegen bjuder på julstök i Katthult. Här kan barnen leka och busa i välkända miljöer från Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker.

Mat och kaffe på julmarknaden

Ta en paus och njut av en bit mat eller kaffe. Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan du dricka kaffe framför brasan i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänstefolkets mysiga matsal. Manegen, Loftet och matutställare erbjuder fika och mat och vill du sitta ner i lugn och ro rekommenderas Storstugan, som serverar hemlagad julmåltid.

Öppettider och priser

Fredag 15 nov kl 12-20
Lördag 16 nov kl 10-18
Söndag 17 nov kl 10-18

Fredag 22 nov kl 12-20
Lördag 23 nov kl 10-18
Söndag 24 nov kl 10-18

Torsdag 28 nov kl 12-20
Fredag 29 nov kl 12-20
Lördag 30 nov kl 10-18
Söndag 1 dec kl 10-18

Entré 100 kr vardagar, 140 kr helger. Barn 0-14 år gratis. Endast kortbetalning. Parkering 35 kr/bil. Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

Volontärer sökes

Hjälp oss att sätta Tjolöholms Slott i julstämning! Nu söker vi volontärer som i grupp hjälper till med att montera julbelysning, juldekor och allt annat som behövs för att sätta godset i julstämning. Varje arbetspass startar med en introduktion innan gruppen beger sig ut på godset.

Uppdraget tar 4-5 timmar per dag och det finns möjlighet att delta upp till fyra dagar vid olika tillfällen. Du behöver kunna närvara vid minst två tillfällen. Uppdraget genomförs på Tjolöholms Slotts område under vecka 43-46. Exakt dag och tid kommer du överens om tillsammans med arbetsledare. För att bli volontär behöver du behärska svenska eller engelska och det är bra om du har tillgång till bil då det är långt till närmsta busshållplats. Vi bjuder på kaffe och fika samt fri parkering.

För mer information eller för att göra din ansökan, kontakta Emma Fröje, tel 0733-640095 eller epost emma.froje@tjoloholm.se. Sista ansökningsdag är fredag 11 oktober.

Grupper

Julmarknaden är ett populärt utflyktsmål för grupper. Förboka entré till förmånligt pris och lägg till kaffebiljetter och/eller lunch i den mysiga Storstugan. Kontakta oss på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se om du är intresserad av att boka. Du kan läsa mer om våra gruppriser här.

Mer information

Kontakta oss gärna om du undrar över något! Tel 0300-40 46 00, e-post info@tjoloholm.se. Projektledare för julmarknaden är Emma Fröje, emma.froje@tjoloholm.se.

Flera företag ordnar julmarknadsresor till Tjolöholm, bland annat Ramkvillabuss, Smålandsbussen, Tjörnarps buss och Skaraborgsresor.

Behöver du bilder för pressmaterial eller för marknadsföring mot grupper hittar du det här. Du kan också kontakta Elisabeth Elfström, 0300-40 46 00 eller elisabeth.elfstrom@tjoloholm.se för press- och bildinformation.

Vill du ta med dig hund? Det är inte möjligt att ta med hund in i byggnaderna (undantaget ledarhund). Du får ha med dig hund utomhus, men den måste alltid vara kopplad.

Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015