Upplev Tjolöholm som om det vore runt sekelskiftet 1900! Lyssna på julens sånger blandat med historier från förr i Slottskyrkan och njut av en julmiddag i den ombonade Storstugan. Det blir en kväll med värme, mat, musik och allt som hör julen till på Tjolöholm.

Musikupplevelse i Slottskyrkan

Efter förra årets succé är Tjolöholms egen julkonsert tillbaka. Slottskyrkan är vackert upplyst av levande ljus och du får uppleva julen tillsammans med några av de som bodde i byn under tidigt 1900-tal, då konserten blandar älskade julsånger med berättelser om livet och jultraditioner på Tjolöholm.

I rollerna ser du Mia Stegmar och Sara Ljunggren och regissör är Martin Östh. Konserten är ca 75 minuter lång.

Julmiddag i Storstugan

Kvällen fortsätter i den nationalromantiska Storstugan strax bredvid slottskyrkan. Här har godsets arbetare firat jul i nära hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Karin och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika. Efter värmande glögg blir du serverad en tre rätters meny inspirerad av julens goda smaker och tillagad på råvaror från traktens gårdar.

Meny

Allmogebyns juldelikatesser – ett urval av de godaste sillar, laxar, löjrom, lokala charkprodukter, lagrad ost och nybakat vörtbröd

Huvudrätt – välj mellan:
Grevinnans gröna skogssvampsjansson med griljerad blomkål och grönkålschips
eller
Diakonissans vinångade hälleflundra med brynt smör, nyriven pepparrot från Fjärås samt rostade lokala rotfrukter
eller
Fru Dicksons bakade anklår från Berchshills gård, serveras med portvinskokt rödkål, rostad potatis och trattkantarellsås

Pastor Ankars söta – hembakad ostkaka med körsbär, saffrans- och vaniljpudding med kardemummacrunch och chokladpastej med rosmarinhjortron

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har glesat ut bland borden så att det går att hålla bra avstånd mellan sällskapen. Även i kyrkan är det möjligt att hålla gott avstånd.

Tider och priser

Julkonsert kl 15.30, middag runt kl 17.00 den 5, 6, 12, 13, 19 och 20 december.

Julkonsert och julmiddag i Storstugan 595 kr, barn 1-14 år 275 kr.

Är ni ett sällskap om minst tio personer är det möjligt att boka endast julmiddag i Storstugan torsdag-fredag kl 18.00 för 400 kr per person inklusive glögg. Det är också möjligt att boka konserten i slottskyrkan vid andra datum efter överenskommelse. Kontakta bokningen på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se för mer information och bokning för större sällskap.

Bo i Allmogebyn

Strax bredvid Storstugan ligger Allmogebyn, där godsets arbetare bodde. Idag är husen återställda till det ursprungliga skicket men med alla moderna bekvämligheter. Här bor du i kulturhistorisk miljö med kakelugn och himmelssäng i sovrummet, och vedspis i köket.

Som julmiddagsgäst erbjuder vi dig 20 % rabatt på våra boendepriser (prisexempel i samband med julmiddag 1 760 kr för en stuga, inkluderat två personer). Du kan även boka Gemaket med lyxigt träbadkar eller den exklusiva Grindstugan med öppen spis, William Morris-inspirerat sovrum och badkar. Du hittar rabattkoden på biljetten och bokar ditt boende online (Grindstugan och Gemaket bokas på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se). Läs mer om Tjolöholms boende här.

Låt julefriden komma nära dig. Varmt välkommen!