Höstlovsöppet

Besök Tjolöholm under höstlovet! Lek i Tjolöholms lekby – en återskapad historisk miljö inspirerad av Tjolöholms historia. En bra inomhusaktivitet vid dåligt väder! I priset för lekbyn (60 kr) ingår även en liten present samt en utomhusrunda där olika saker ska hittas.

I anslutning till lekbyn finns Kafé Manegen. Här serveras pannkakor med sylt och grädde, sallad och paj samt smörgåsar och fika. Slottsbutiken har ett stort utbud av presentartiklar för både stora och små.

Missa inte heller att gå på upptäcktsfärd i slottet, se de överdådiga inredningen och alla detaljer som exempelvis den rundspolande duschen och grevebarnens leksaker. 3 och 4 november anordnas dessutom workshop på slottet – läs mer längre ner på sidan.

Utomhus rekommenderar vi ”Jakten på det försvunna Tjolöholm”, en helt ny qr-kodsjakt. Med hjälp av en karta ska du hitta olika qr-koder, och där får du veta mer om hus som legat på platsen men nu försvunnit. Hittar du alla platser kan du lösa en rebus och vinna ett fint pris! Jakten passar både barn och vuxna och kostar 40 kr per karta.

Du kan också leka vid Montrose, lekskeppet vid stranden, och gå på upptäcktsfärd längs skogens olika stigar.

Öppet kl 11-16, 29-31 oktober och 3-7 november. Restaurang Storstugan är öppen kl 12-18 den 29-31 oktober och 5-7 november.

Höstlovserbjudande på boende

Ta med familjen och njut av några avkopplande dagar i Tjolöholms kulturhistoriska boende. Under vecka 44, ankomst tisdag-fredag, erbjuder vi rabatt för alla som stannar minst två nätter. Vi bjuder dessutom på frukost serverad framför brasan i Storstugan, broschyrer som visar Tjolöholms många promenadstigar samt QR-kodsjakten Äventyrsrundan. Barnen får med detta paket leka utan extra kostnad i Tjolöholms lekby i Kafé Manegen, inklusive upptäcktsfärd och present.

Bästa biennalen – workshop på slottet

Välkommen på konstworkshop på Tjolöholms slott! DIY (do it yourself) är en gammal rörelse som fått nytt uppsving. Det är en rörelse som slår an på dagens samhälle på många sätt: genom att skapa själv från material som finns tillhands är den inte bara vänligare mot vår miljö, utan skapar dessutom en bättre självkänsla hos den som gjort den; att få känna ”jag kan”.

På workshopen utgår ni från material som inte tär mer än nödvändigt på vår jord, material som redan fyllt en funktion, dvs förbrukade textilier från hemmet eller second hand. Utifrån vad ni har är ni fria modedesigners för en timme. Ni jobbar tillsammans på modedockor eller på varandra. Ni klipper bort en ärm, en krage, ett byxben och ersätter det med annat byxben, eller ärm från en tröja, draperar med tygstycken, konstruerar en huvudbonad. Ni nålar ihop för att det ska gå fort. Snabbt skapande med mycket energi! I slutet kör ni en kort ”mode-show” och visar för varandra vad ni skapat.

Workshopen leds av konstnären Ninia Sverdrup, som har bott och arbetat med konst under många år i Berlin men bor nu på landet utanför Vallda. Där har hon sina egna får vars ull utgör hennes nya konstmaterial. Ni utgår från identitet och tillsammans funderar Ni över Vem är jag? Vem vill jag vara? När man gör själv skapar man samtidigt sin alldeles egna grej, som visar vem DU är.

3 november kl 10 och kl 13 samt 4 november kl 10 och kl 13. Workshopen äger rum i Tjänstefolkets matsal på slottet.

Workshopen vänder sig till barn 8-12 år med vuxna. Endast föranmälan, max 15 personer per workshoptillfälle. Anmäler dig gör du via mail till magdalena.kasper@tjoloholm.se, tel 0708-60 88 33. Workshopen är gratis, men vill du gå runt i slottet gäller ordinarie entré, vuxen 150 kr, barn 3-14 år 75 kr.

Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga – som äger rum mellan den 23 oktober till 7 november. Besök Bästa Biennalens hemsida genom att klicka här för utförligt program.

Öppettider

Read more

Afternoon tea, helglunch eller fika?

Read more

Bo som gäst på godset

Read more

Julmarknaden är tillbaka!

Read more

Julmiddag på slottet

Read more

Jul i byn - musik och julbord i Storstugan

Read more