En nyhet för i år är att Tjolöholm är öppet under höstlovet. Kom och lek i Tjolöholms lekby – en återskapad historisk miljö inspirerad av Tjolöholms historia. En bra inomhusaktivitet vid dåligt väder! Inför höstlovet har lekbyn dessutom fått en nytt tillskott i form av en rutschkana. I priset för lekbyn (60 kr) ingår även en liten present samt en utomhusrunda där olika saker ska hittas.

I anslutning till lekbyn finns Kafé Manegen. Här serveras pannkakor med sylt och grädde, värmande soppa och paj samt smörgåsar och fika. I samma byggnad finns även Slottsbutiken med presentartiklar för både stora och små.

Missa inte heller att gå på upptäcktsfärd i slottet, se de överdådiga inredningen och alla detaljer som exempelvis den rundspolande duschen och grevebarnens leksaker.

Utomhus rekommenderar vi ”Jakten på det försvunna Tjolöholm”, en helt ny qr-kodsjakt. Med hjälp av en karta ska du hitta olika qr-koder, och där får du veta mer om hus som legat på platsen men nu försvunnit. Hittar du alla platser kan du lösa en rebus och vinna ett fint pris! Jakten passar både barn och vuxna och kostar 40 kr per karta.

Du kan också leka vid Montrose, lekskeppet vid stranden, och gå på upptäcktsfärd längs skogens olika stigar.

Öppet kl 11-16 den 28 oktober-1 november. Restaurang Storstugan är öppen kl 12-16 den 31 oktober-1 november.

Höstlovserbjudande

Ta med dig familjen och få ett par avkopplande dagar på Tjolöholm. Här bor du i Allmogebyn som byggdes för godsets arbetare i nationalromantisk stil. Ni får egen trädgård, stort allrum med värmande vedspis och sovrum med himmelssäng och kakelugn. Barnen kan krypa ner i fållbänkarna i allrummet, precis som barnen gjorde för över hundra år sedan. Det finns också modernt kök som är fullt utrustat samt modernt badrum.

Under höstlovet, ankomst tisdag-fredag, erbjuder vi rabatt för alla som stannar minst två nätter. I erbjudandet ingår dessutom frukost serverad framför brasan i Storstugan, fri lek i Tjolöholms lekby inklusive runda med utmaningar och en liten present, broschyr med översikt över Tjolöholms många stigar samt Äventyrsrundan.