På Tjolöholms Slott kan du njuta av afternoon tea som serveras i familjen Dicksons anda, helt enligt slottets egna brittiska traditioner. Den lyxiga afternoon tea-upplevelsen innefattar en mängd godsaker och även möjlighet att besöka slottets eleganta rum samt se årets utställning.

GREVINNANS TEBLANDNING OCH GLAMOURÖST 1920-TAL

Vid ankomst välkomnas du in i slottshallen och får möjlighet att i lugn och ro gå runt i slottets första och andra våning. Njut av de vackra inredningarna och alla detaljer!

Efter att du slagit dig ner i slottets matsal, där brasan sprakar i den öppna spisen, serveras en aperitif i form av en mousserande drink (alkoholfri) samt en marinerad pilgrimsmussla. Vill du förhöja upplevelsen med ett glas utsökt champagne kan du boka det i samband med biljettköpet. På plats i matsalen serveras i omgångar sandwiches, pajer och salta scones samt söta scones och utsökta bakverk. Till detta dricks med fördel te från slottets specialkomponerade temeny.

På grund av Covid-19 är vårens afternoon tea anpassat till de rådande omständigheterna. Det innebär att du är välkommen att bese slottet på egen hand istället för med visning. Buffén i slottshallen ersätts med servering vid bordet och vi tar emot max 50 gäster (med olika ankomsttider) för att undgå trängsel. Är ni ett sällskap på 10-20 personer finns möjlighet att sitta i ett eget rum, Tjänstefolkets matsal. Detta bokar du direkt på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Under våren 2021 serveras afternoon tea 20 och 21 februari, 6 och 7 mars, 20 och 21 mars, 10 och 11 april, 24 och 25 april samt 8 och 9 maj. 625 kr inklusive slottsentré. Välj mellan att komma 16.00 eller 16.30.

Förhöj gärna upplevelsen genom att komma klädd i tidstypiska kläder! Vill du hyra kläder i sekelskiftesstil kan du göra det på K2C i Kungsbacka. Kontakta Anna Ljungberg Gabrielsson, tel 0702-39 31 02 för vidare info.

Besök gärna slottsbutiken innan besöket! Här hittar du Tjolöholmsprodukter, William Morris-produkter, böcker och mycket annat.

BO I SLOTTSMILJÖ

Gör er upplevelse än mer minnesvärd och njut av en weekend i Tjolöholms kulturhistoriska boende. Den pittoreska Allmogebyn byggdes samtidigt som slottet och husen är idag restaurerade i sekelskiftesstil med himmelssäng, vedspis och kakelugn. Som afternoon tea-gäst erbjuder vi dig 20% rabatt på våra boendepriser i Allmogebyn (prisexempel i samband med afternoon tea 1 760 kr för en stuga, inkluderat två personer). Du kan även boka Gemaket med lyxigt träbadkar eller den exklusiva Grindstugan med utsikt över strandängarna. Rabatterat boende bokas på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se (biljetter till afternoon tea köper du via hemsidan). Läs mer om Tjolöholms boende här.