VÄLKOMMEN TILL TJOLÖHOLMS SLOTT

Tjolöholms Slott håller tills vidare öppet som planerat, men vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronaviruset och uppdaterar hemsidan vid eventuella ändringar i verksamheten. Istället för slottsvisningar och visning av utställningen "Dresses & Decadence - The Stylish 1920s" finns möjlighet att på egen hand besöka slottets första våning. Restaurang Storstugan har just nu stängt, men Slottsbutiken erbjuder enklare mat och fika. Handsprit finns tillgängligt på många olika platser, och för både personal och gäster gäller naturligtvis att den som har minsta sjukdomssymtom ombeds stanna hemma. Glöm inte att slottsträdgården och naturen bjuder på vårblommor, skön avkoppling och hälsosam luft!

Ett brittiskt slott

Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, fyra mil söder om Göteborg, sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Godset är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson och ritades av arkitekten Lars Israel Wahlman. Slottet stod klart 1904 och den välbevarade inredning bjuder på världsunika interiörer från varuhuset Liberty i London. Här finns ett överdåd av brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Godset består även av en slottskyrka i skotsk stil och en idyllisk allmogeby. Idag är Allmogebyn och slottets grindstuga ett kulturhistoriskt upplevelsehotell med möjlighet att bo på godset för en natt, långweekend eller en vecka.

Den nationalromantiska Storstugan från 1904 erbjuder mat och kaffeservering. Här serveras hemlagad mat baserad på halländska råvaror från lokala producenter.

Välkommen.


Dresses & Decadence - The stylish 1920s

Read more

Påsk på Tjolöholm

Read more

Upptäck Tjolöholms naturområden

Read more

Afternoon tea på slottet

Read more

Sommarteater med Claes Malmberg

Read more

Bo som gäst på godset

Read more