Hitta ut i Tjolöholms naturområden

På grund av stormen Sven har ett flertal träd blåst omkull på området. Träden kommer att åtgärdas efter hand, men besökare rekommenderas att ta det försiktigt och undvika att gå fram till nedfallnad träd eller gå fram till en rotvälta. Meddela oss gärna på telefonnummer 0702-448030 (Kenneth Krabbe) om ni ser något ni tycker ser oroväckande ut.


Tjolöholmshalvön är känd för sitt rika djur- och växtliv. Här erbjuds mängder av promenadstigar som passerar naturskyddade gammelekar, strandängar, utsiktpunkter, karga klippstränder och lummiga ädellövskogar.

För stigarna kring slottet och Allmogebyn finns en folder där du kan upptäcka naturområdena närmast slottet. I skogarna finns fridlysta växter och sällsynta djur. Havet ger en vacker vy och inbjuder varma sommardagar till svalkande dopp. Mitt i denna naturliga skönhet växer Tjolöholms slott upp ur berget med sin tillhörande nationalromantiska by.

Stigarna är självguidande, vilket betyder att du längs varje stig hittar stolpar med siffror. I en folder kan du sedan läsa vad som finns att upptäcka vid varje numrerad stolpe. Stigarna startar och slutar vid Slottsbutiken. Foldern finns att köpa i Slottsbutiken och kan även laddas hem nedan.

Folder för utskrift i A3 (dubbelsidig utskrift rekommenderas)

Folder för utskrift i A4

Tjolöholms trädgårdsmästeri arbetar med att märka upp nya stigar på hela Tjolöholmshalvön och en stigfolder över stigarna i Storeskog kommer att komma, preliminärt under hösten 2014. 

Karta över godset väster om slottet (Storeskog)

Karta över godsets nordost om slottet (Stuteribergen)


Geocaching

Upplev Tjolöholm med geocaching. Ta med familjen ut på en skattjakt i skogsmiljön kring slottet.


Läs mer om Geocaching på Tjolöholmshalvön