Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö i Kungsbackafjorden. Det påkostade slottet ritades i Tudor-stil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på brittisk ”comfort” samt för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom t ex rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton.

Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året. Idag är Tjolöholms Slott ett av regionens mest välbesökta turistmål och en den brittiska slottsträdgårdens som en av besöksmålets höjdpunkter. Anläggningen är 500 ha stor och ägs och drivs av Stiftelsen Tjolöholm med Kungsbacka kommun som huvudman.

Projektanställd byggnadsvårdssnickare

Tjolöholms slott söker projektanställda byggnadssnickare med god erfarenhet av byggnadsvård och historiskt byggnadshantverk. Sökande skall ha utbildning som byggnadssnickare eller likvärdigt samt ha fördjupade och dokumenterade kunskaper av historiskt byggnadshantverk.

Arbetsuppgifter

Anställningen är riktad till ett specifikt projekt som löper från hösten 2017 och under hela 2018. Projektet syftar till att återställa en bostadsbyggnad uppförd 1902-1904 till sin ursprungliga utformning. Byggnaden ingår i den by som uppfördes åt tjänstefolket på godset, byn bestod av sjukstuga, samlingshus, kyrka och sex bostadshus.

Projektanställda hantverkare kommer ingå i enheten som sörjer för anläggningens fastigheter och i första hand arbeta med iordningställandet av bostadshuset.

B-körkort krävs. Tjolöholms Slott är en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Ansökan skickas till info@tjoloholm.se, märk ansökan med tjänsten du söker. Vi intervjuar löpande. Tillträde snarast.

För ytterligare information kontakta Niklas Martis, fastighetschef Tjolöholms Slott, 0300-40 46 16 eller 0700-91 65 67.