Många har som tradition att möta våren på Tjolöholm under påskhelgen, och i år finns det mer än någonsin att ta del av på godset. Låt barnen träffa påskharen i ”Den stora påskäggsjakten”, titta på årets konstägg i slottsträdgården, ta en fika i Café Manegen och se vad våra mat- och konfektyrutställare har att visa upp!

MAT OCH MARKNAD

Påsken är en tid då hela Sverige går loss på det goda. Vällagad mat och sötsaker präglar helgen. Manegen erbjuder i år en liten påskmarknad, där utställare med känsla för påsk visar sina kvalitetsvaror. Fri entré. Café Manegen är öppet kl. 11-16. För den riktigt hungrige rekommenderas Storstugan, där påsken firas med Tjolöholms populära 1500-talsinspirerade brunch. Öppet kl. 12-16.

OFF WITH THEIR HEADS!

En fin vårtradition på Tjolöholm är göteborgska Konstepidemins utställning av konstägg i slottsträdgården. Årets version presenteras så här av äggledare Per Agélii: ”Inför årets utställning har påskharen och hela staben av äggmålare rest bakåt i tiden, ända till den alldeles nyvaknade renässansen i gamla Tudorland. Men allt är sig ganska likt och påminner faktiskt en hel del om Tjolöholm. ”Jag är visserligen galen”, funderar haren, ”men här i Tudorland verkar ju alla galna. Vill man inte tappa huvudet, får man nog se till att hålla i det!” De tio konstnärer som bidrar med konstägg är Mona Wallström, Pia Mauno, Tomas Ferm, Patricia Vane, Peter Eccher, Ulla Mogren, Pecka Söderberg, Pia König, Roland Borén och Per Agélii. Konstäggsutställningen pågår 21 mars-3 maj.

DEN STORA PÅSKÄGGSJAKTEN

Välkommen till en härlig utomhusaktivitet för hela familjen! Leta efter de gröna påskäggen som är gömda i naturen kring slottet. Kanske träffar du en påskkäring någonstans i skogen? När du hittat alla äggen ska du ta dig till Manegen där påskharen väntar med en smaskig belöning. Karta köper du i Slottsbutiken mellan kl. 11 och 13.30. Banan tar ca 30 minuter, lite beroende på hur snabb du är. Du måste komma i mål före kl. 15, sen skuttar påskharen hem och lägger sig. Pris: 80 kr/deltagare. Enbart deltagare med karta får belöning.

SLOTTSVISNING

Guidad visning av slottet och utställningen ”Elizabeth I på Tjolöholms Slott” erbjuds hela påsken.