17 nov. – 26 nov. 2017

Julmarknad

17 nov. – 26 nov. 2017

En av Västsveriges största julmarknader med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. I år firar julmarknaden 30-årsjubileum och förra året kom runt 27 000 besökare under de åtta dagar marknaden pågick.

Hela godset är julpyntat, i slottshallen tar tomtefar emot barnens önskelistor och tomtenissarna julpysslar med alla barn. Varje dag är det en rad programaktiviteter såsom eldshow, godisregn och julmusik. Det finns flera olika matserveringar och kafé öppna, bland annat i slottsmatsalen.

ÖPPETTIDER

Fredag 17 nov kl 12-20
Lördag 18 nov kl 10-18
Söndag 19 nov kl 10-18

Onsdag 22 nov kl 12-20
Torsdag 23 nov kl 12-20
Fredag 24 nov kl 12-20
Lördag 25 nov kl 10-18
Söndag 26 nov kl 10-18

Entré vardagar 100 kr, helger 140 kr. Barn t.o.m. 14 år gratis. Fri parkering. Betala gärna entréavgiften med kort. Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

En del utställare och de flesta serveringar tar kort, det är dock bra att ta med sig kontanter. I slottsbutiken finns möjlighet att ta ut kontanter.

Gruppbokningar

Julmarknaden är ett populärt utflyktsmål för grupper. Förboka entré till förmånligt pris och lägg till kaffebiljetter och/eller lunch i den mysiga Storstugan. Kontakta oss på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se om du är intresserad av att boka.

Storstugans julmeny
Storstugans långkokta julhögrev med smak av kanel, glögg och kryddpeppar, serveras med bakad lök och stuvad grönkål samt potatis
Apelsinrimmad torskrygg med kryddpepparbechamel, stuvad grönkål, smörbakad morot samt potatis
Konfiterad rotselleri med kryddnejlika, serveras med pepparrotsdipp, stuvad grönkål samt potatis

Läs mer om våra erbjudanden för grupper här.

Utställare

Jul på Tjolöholms Slott är stolta över att kunna erbjuda ett urval av Sveriges bästa hantverkare och småskaliga matproducenter. På julmarknaden säljs hantverksmässigt producerade varor av tillverkarna själva. Vill du delta som utställare på Tjolöholms julmarknad och möta tusentals besökare? Du kan välja mellan att ställa ut under hela julmarknaden eller bara under en del av perioden. Klicka här om du är intresserad av att delta som utställare. Här hittar du även information om priser för utställare.

Klicka här för att läsa mer om förra årets julmarknad.

Dräkter från Downton

Läs mer

Följ med runt i Sveriges märkligaste slott

Läs mer

Julbordsupplevelse på slottet

Läs mer

Bo på godset

Läs mer

Mellandagsöppet

Läs mer

Julbord i Storstugan

Läs mer