Årets tema är Voyages. Change Music Festival 2017 hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum – kompositörer som har gjort resor över världen, musikstilar som har vuxit fram påverkade av platser och historien samt musiker som förenas från Europa och världen för att göra musik tillsammans.

Som alltid samlar Change-festivalen några av Europas mest etablerade och banbrytande kammarmusikensembler. Vertavokvartetten, Barokksolistene och Stockholm Syndrome Ensemble är alla unika grupper med spännande karriärer. Bland andra artister som vi välkomnar finner du den spanska munspelsvirtuosen Antonio Serrano, den estniska kompositören Mirjam Tally samt den danskbaserade folktrion Dreamers Circus. De vägrar alla att låsa sig till någon stil eller genre. Kammarmusikrepertoaren är i hjärtat i Change Music Festival, men vi vill alltid att den ska bli utmanad och inspirerad av litteratur, dans film, cirkus, jazz och folkmusik.

Slottsbutiken har förlängt öppet till kl 18 och är även öppen kl 19.30-20.30. Storstugan är öppen till kl 17.30, boka bord på 0300-40 46 00 eller 0300-40 46 10.

Fredag 11 augusti

Tjolöholm/Slottshallen kl 18: Kungsbacka Piano Trio möter Vertavokvartetten

Två av de mest etablerade skandinaviska kammarensemblerna förenas i en intim kvällskonsert som kulminerar i Brahms skimrande stråksextett. Den första halvan är inspirerad av Tjolöholms utställning med kostymer från Downton Abbey och fokuserar på kompositörer från tidigt 1900-tal.
Artister: Kungsbacka Piano Trio, Vertavo String Quartet
Entre: 230 kr

Tjolöholm/Magasinet kl 20.30: Alehouse Session

För skandinaver är ingen resa till England komplett utan ett besök på den lokala puben. I slutet av 1700-talet, när teatrarna stängdes av religiösa skäl, blev många av dessa ”Alehuses” omvandlade till så kallade Musick-Houses. Där samlades musiker för att spela intima konserter för en entusiastisk och törstig publik. Under sin konsert kommer de banbrytande Barokksolistene framföra folksånger och melodier som spelats och sjungits vid den här tiden. Vi får också avnjuta mer seriösa kompositioner av bland annat Purcell. Menyn består av folkligt, förförande, rörande och gnistrande musik, kryddat med anekdoter, humor och öl! I samband med denna konsert serveras öl och vin i Magasinet.
Artister: Barokksolistene
Entré: 130 kr

Söndag 13 augusti

Tjolöholm/Slottskyrkan kl 11: Meditation - From Russia with Love

Ett fascinerande program med intensiv, hjärtevärmande rysk musik av kompositörer från tsartiden som var verksamma under den kommunistiska regimen. Vissa kunde fly medan andra var tvungna att hitta ett sätt att uttrycka sig i denna väldigt kontrollerade miljö. Resultaten är extraordinära och gripande.
Artister: Stockholm Syndrome Ensemble
Entré: 130 kr

Tjolöholm/Utomhus kl 13: A Circus Dream

Festivalfavoriten Jay Gilligan återvänder för en spektakulär show där jonglering på ett oförglömligt sätt kopplas till både musik och dans. Missa inte! Med musik av Steve Reich, J.S. Bach och John Adams. Utanför Slottsbutiken.
Artist: Jay Gilligan
Fri entré

Tjolöholm/Magasinet kl 15: Dance, Dance, Dance

Barockdansaren Karin Modigh och dansaren/koreografen Noah Hellwig möter Stockholm Syndrome Ensemble i ett specialkomponerat program med musik och dans från renässansen fram till idag. Det kommer att bli en överraskande upplevelse där både dansare och musiker uppmuntras att utforska varandras världar.
Med musik av Couperin, Stravinsky, Schulhoff och Piazzolla bland andra.
Artister: Karin Modigh, Noah Hellwig, Stockholm Syndrome Ensemble
Entré: 130 kr

Tjolöholm/Slottshallen kl 18: The Downton Years

Det bortglömda geniet Lili Boulanger och den uppskattade kollegan Maurice Ravel var båda på höjden av sina krafter under de år då Downton Abbey-dramatiken utspelas. Boulangers smärtsamt sorgliga 'D'un soir triste' och Ravels mästerliga strängkvartett är underbara exempel på bådas musikaliska röster. Brahms romsktinspirerade pianokvartett avslutar konserten där Kungsbacka Piano Trio möter en av dagens största violaster, Lawrence Power
Artister: Kungsbacka Piano Trio, Vertavo String Quartet, Lawrence Power
Entré: 230 kr

Tjolöholm/Magasinet kl 20.30: Dreamer’s Circus

Denna trio har tagit folkmusikscenen med storm och vi kommer förstå varför när vi fått ta del av deras konsert. Efter att ha vunnit Årets talang, Årets album och Årets artist vid Danish Folk Music Award, har de fortsatt att samarbeta med artister som Väsen och Ale Möller. En drömavslutning på årets festival.
Artister: Dreamer’s Circus (Rune Tonsgaard Sørensen, Ale Carr, Nikolaj Busk)
Entré: 130 kr

Dagbiljett söndag kostar 520 kr och inkluderar alla konserterna och dessutom invigningskonserten på torsdagen på Kungsbacka Teater.

Läs mer om Change Music Festival och köp biljetter här.