Med 2017 års stora utställning, ”Dräkter från Downton”, skildrar Tjolöholms Slott hur det var att leva på ett stort gods i början av 1900-talet, både som herrskap och som tjänstefolk. Slottet fortsätter sin tradition att ställa ut filmkostym och har den här gången valt att exponera dräkter från Downton Abbey för att belysa tidens levnadssätt och mode. Här visas kläder burna av alla de tongivande karaktärerna i tv-serien, från husfrun mrs Hughes till änkegrevinnan av Grantham. Utställningen, som ses i samband med visning, är resultatet av ett samarbete med Hallwylska museet i Stockholm.

Visar nya delar av slottet

Följ med på en temavisning, då guiden visar utställningen och berättar både om tv-serien och om livet på Tjolöholm under 1910-talet. Under temavisningen tar guiden också med besökarna till tjänstefolkets avdelningar i slottet, som vanligtvis inte visas för allmänheten. Är du mest intresserad av slottets historia och arkitektur rekommenderas en slottsvisning.

Köp biljetter online

Vi rekommenderar dig att köpa biljetter i förväg för att försäkra dig om plats på önskad visning. I mån av tillgång kan du även köpa biljetter på plats. Klicka här för att köpa biljetter. Om du vill förköpa biljett men inte har tillgång till dator kan du ringa 0300-40 46 00 vardagar kl 9-16 och få hjälp. Observera att köpta biljetter inte återköps. Du kan också beställa gruppvisning av utställningen, läs mer om det här. 

Visningen som  är ca 45 minuter lång och hålls på svenska, men rumsbeskrivningar finns tillgängliga på engelska och tyska.  Priset är 150 kr för vuxen och 50 kr för barn 5-15 år. Utställningen pågår  fram till 30 december 2017.

 

Kultur- och programverksamheten på Tjolöholms slott anordnas med stöd av Folkuniversitetet och Region Halland.

FUlogo

Region Halland Logo-RGB