Jul på Tjolöholms Slott

14-16 & 19-23 november 2014


Besöksrekord på julmarknaden 2013
Tack alla julmarknadsbesökare 2013! Tillsammans var ni nästan 25 000 besökare under de åtta dagarna som julmarknaden pågick, en ökning med 11 % jämfört med föregående år, och totalt samlades 160 000 kr in till en utomhusscen i slottsträdgården. 


Stämningsfull julmarknad på godset

Under julmarknaden samlas ett hundratal utställare som visar och säljer hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. Julmarknaden är en av Västsveriges största och under marknadsdagarna bjuds det på allt från stämningsfull julmusik till doften av nybakade fjäråskakor.

Hela godset glimrar av juleljus och traditionsenligt julmys. På kvällarna är det sprakande eldshow framför slottet. Dessutom gästar luciatrupper julmarknaden, liksom en lång rad skådespelare, clowner, artister och jultomtar!

Småskaligt hantverk och juldelikatesser
På julmarknaden samlas hantverkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och mycket mer.
Se förra årets utställarlista här.

Är du intresserad av att ställa ut på julmarknaden? Här kan du få mer information om att vara utställare samt fylla i intresseanmälan.

Mängder av julaktiviteter
Varje dag under julmarknaden händer det spännande saker för både barn och vuxna! Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det bjuds på musik, uppträdande och julpyssel. Det finns även möjlighet att följa med på en visning i slottets övre våningar. 


Mat & kaffe på julmarknaden

Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan du dricka kaffe i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänstefolkets mysiga matsal. Här serveras även slottskockens julsmörgåsar med lax eller skinka och goda bakverk.

I Manegen serveras julpaj, skinksmörgås på Fjäråskaka, korv med bröd, lussekatter och pepparkakor. På Loftet kan du bland annat njuta av varm pepparrotssoppa, glögg och julnissens ostfralla.

Vill du sitta ner i gemytlig miljö och äta jullunch gör du detta i Storstugan, som ligger vid Allmogebyn och Slottskyrkan.


Öppettider & priser 2014

Fredag 14 nov kl 12-20
Lördag 15 nov kl 10-18
Söndag 16 nov kl 10-18

Onsdag 19 nov kl 12-20
Torsdag 20 nov kl 12-20
Fredag 21 nov kl 12-20
Lördag 22 nov kl 10-18
Söndag 23 nov kl 10-18


Entré 100 kr, barn upp till 14 år gratis, fri parkering.

En del utställare och de flesta serveringarna tar kort, det är dock bra att ta med sig kontanter. I slottsbutiken finns möjlighet att ta ut kontanter.

Grupper
Besöker du julmarknaden med en grupp? Läs mer om våra gruppriser här.

Mer information

Kontakta oss gärna om du undrar över något! Tel 0300-40 46 00, e-post This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Hundar får inte tas med in i några byggnader, och måste vara kopplade om de vistas på Tjolöholms område. De allra flesta utställare finns inomhus.

2013 års jultidning delades ut till alla hushåll i Kungsbacka tillsammans med Kungsbacka-Nytt 14 nov. Du kan också läsa tidningen som en pdf här. I tidningen hittar du information om utställare och programaktiviteter. 

 
Behöver du bilder för pressmaterial eller för marknadsföring mot grupper hittar du det här.