Välj en av nedanstående bröllopsmenyer eller komponera er egen personliga bröllopsmeny i samråd med slottets köksmästare Jerker Andersson! Tillsammans skapar ni en sagolik gourmetupplevelse och låter er inspireras av personliga smakpreferenser, säsongens primörer, kärleksminnen, familjens nationalitet och slottets storslagna festtraditioner. Bröllopsmenyerna är komponerade i linje med slottets anrika traditioner och inspirerade av säsongens råvaror.

James Fredriks festmeny

Champagnetilltugg

Två styck

Pilgrimsmussla

Grillas och serveras i sitt skal med blomkål- och prästostpuré samt picklade morotsjulienne och krasse

Oxfilé Rossini

Helgrillad oxfilé toppas med anklever- och äppleterrin, serveras med tryffel- och rödvinssås samt kryddrostade rotfrukter

Crème brûlée

Smaksatt med bourbonvanilj serveras med rosmarin- och råsockerrörda hjortron samt svartvinbärssorbet

Bröllopstårta

 

Greve Bondes festmeny

Champagnetilltugg

Tre styck

Skaldjur

Skaldjurssallad smaksatt med citrus och gräslök, serveras med gratinerad havskräfta och kryddrostad brioche

Kalvfilé

Helgrillas med sommarens örter och serveras med primör- och färskostpolenta, vit sparriscrème samt plommontomat- och rödvinssås

Sommarsmak

Jordgubbs- och vaniljbakelse, serveras med smultronmaränger och chokladglass

Bröllopstårta

Nattamat

Med engelska sandwiches, fruktfat och handgjorda chokladtryfflar

Grevinnans festmeny

Champagnetilltugg

Tre styck

Rökt laxterrin

Serveras med Pernodgravad laxrom, krasse och citronrostad brioche

Karl Johanssvampbisque

Serveras med hummer- och gräslökskrokett samt persiljeolja

Piggvarsfilé

Örtbakad piggavarsfilé serveras med senapsbeurreblanc, potatis- och pepparrotspuré samt varm rosenkål- och sidfläsksallad

Franska ostar

Slottets urval av ostar från Phillip Olivier, serveras med mörkt fruktbröd, blekselleri- och päronsallad samt aprikos- och espressomarmelade

Tarte Tatin

Karamelliserad äpplepaj med kardemumma- och rosmaringlass och äpplecrudité

Bröllopstårta

Fruktfat

Med handgjorda chokladtryfflar