Köksmästare Jerker Andersson har komponerat bröllopsmenyer linje med slottets anrika traditioner och inspirerad av säsongens råvaror. Till samtliga menyer ingår två tilltugg till välkomstdrinken samt chokladtryffel alternativt tårta till kaffet.

Vackert vårbröllop på slottet

Våren är hänryckningens tid! Naturens sprittande grönska och vårsolen gör Tjolöholm särskilt vackert. Det är en självklar tid för lycka och glädje.

Kalixlöjrom, serveras med pepparotspannacotta, syrade primörer och rostad brioche

Citron- & salviagrillad lammfilé, serveras med örtbakad vit sparris, blomkål- och tryffelpuré samt rödvinsreduktion

Smultron- & champagnesoppa, serveras med kardemummaglass på browniebotten

 

Romantiskt sommarbröllop

Trädgården står i full blom och havet gnistrar i solskenet. Borta vid horisonten seglar båtarna fram och när kvällen blir till natt lyser månen över vattnet.

 

Varmrökt Savolax med fänkål- och apelsincrudité, laxromsdressing samt rågbrödskrutonger

Grillad oxfilé med Karl Johansvampcremé, ragu på sommarlök och färskpotatis samt Zinsås

Choklad & jordgubbar, serveras med ljummen chokladfondant med smak av mynta, serveras med limesockrade jordgubbar, jordgubbskompott samt sorbet på jordgubbar och yoghurt

Praktfullt höstbröllop

På slottet har hösten alltid varit de överdådiga festernas och jaktbalernas tid! Under denna årstid färgas vildvinet på Tjolöholms Slott eldrött i solen och den omgivande naturen förvandlas till en prunkade lövscenografi i rött, grönt och guld.

 

Älgcarpaccio, serveras med kantareller, västerbottendressing och mangoldsallad

Grillad torskrygg, serveras med puré på mandelpotatis, rotselleri och stekt sidfläsk, råstekt kronärtskocka och tryffel- och rödvinsås

Tarte Tatin, karamelliserad äpplepaj, med rosmarin- och vaniljglass samt äppleflarn

Gnistrande vinterbröllop

Tjolöholms Slott är som gjort för ett storslaget vinterbröllop! Brasorna sprakar och mängder av levande ljus lyser upp slottets salar och salonger. Årstiden gör det möjligt att skapa ett stämningsfullt vinterbröllop som garanterat skiljer sig från det mesta. Utanför slottsentrén lyser facklor och ljusslingor upp vägen till slottet.

 

Färsk pilgrimsmussla, grillad och serveras i sitt skal, serveras med pumpa- och citruspuré samt friterad svartrot

Kryddstekt ankbröst, serveras med rödkålsconfit, glaserade rotfrukter och en karamelliserad apelsin- och rosmarinsås

Chokladterrin, serveras med passionsfruktsorbet och vaniljkokta blåbär

Slottets gröna meny

Denna meny är framtagen som en hyllning till naturen med ekologiska, närproducerade och hållbart odlade råvaror

 

Minutmarinerad ekologisk lax med picklade Mariebergspolkabetor, marinerad prästost från Sivan samt fänkålsdressing

Helstekt oxfilé från Gröna Gårdar med rostade lokala rotfrukter, puré på blomkål och gotländsk tryffel samt rödvinssås på Callia Shiraz

Blåbärsglass med brownie på Valrhonachoklad, Gravensteinsäpplecrudité samt moccasås

Greve Bondes festmeny

På Tjolöholms Slott har det hållits storslagna fester sedan 1904 och denna exklusiva meny med fyra rätter är framtagen med slottets långa festtraditioner i åtanke.

Fasan- och ankleverterrine med björnbärsdressing, rostad brioche och machesallad

Havskräftsbisque, gräddvispad havskräftssoppa med friterad kräfta och fänkålsdill

Renkalvssadel, steks med smålök och skogssvamp, serveras med enbärsgräddsås och hasselbackspotatis

Peach Melba, vaniljkokta persikor med citronanslag, hallonkompott och vaniljglass

Välj en av ovanstående bröllopsmenyer eller komponera er egen personliga bröllopsmeny i samråd med slottets köksmästare! Tillsammans skapar ni en sagolik gourmetupplevelse och låter er inspireras av personliga smakpreferenser, säsongens primörer, kärleksminnen, familjens nationalitet och slottets storslagna festtraditioner.