Komponera er personliga bröllopsmeny med rätterna nedan eller skapa något unikt i samråd med Storstugans köksmästare! Med närodlade råvaror – kanske från Tjolöholms egna köksträdgård – skapas en matupplevelse inspirerad av personliga smakpreferenser, säsongens primörer, kärleksminnen, familjens nationalitet och Storstugans festtraditioner.

TILLTUGG

Tunnbrödsrullar med kyckling, bacon och parmesan
Smördegsskålar med chèvremousse, valnötter och rosmarin
Svampkrustader med pepparrot och löjrom
Laxrullar med gräslök och rostade sesamfrön
Crostini med jordärtskockskräm och räkor

MENYFÖRSLAG SOMMAREN 2018

 

Pastor Ankars festmeny

Rökbakad laxrygg

sommarsallad med senapsdressing, dragon- och citronmajonnäs, confiterad äggula samt friterad mandelpotatis

Tryffelfärserad gårdskycklingrulad

potatisbakelse, morotspuré, persiljeslungade minimorötter och rostad kyckling- och Vermouthsås

Vit chokladmousse

svenska jordgubbar, rabarberkräm, jordgubbssorbet samt mandel- och kardemummabakelse

Syster Karins festmeny

Tartar på sotad svensk ryggbiff

blomkålspuré, örtsallad, syltad röd steklök, libbstickaemulation och Sveciaost

Pocherad sjötunga

dillduchess, kräftsås, smörstekt sparris, citron samt purjolökskräm

Päron- och vaniljbavaroise

päronganache, mjölk- och vaniljsorbet samt päronflarn

Hovmästare Kellermans festmeny

Halstrade pilgrimsmusslor

blomkål- och purjolökskräm, rostad hummervinägrett, ostronbladssallad och Vänernlöjrom

Helstekt svensk oxfilé

potatis- och salviakroketter, jordärtskockspuré, Noilly Prat- och tryffelrödvinssås samt semitorkad tomat

Smultronsorbet

hallon- och mandelkräm, rostade svarta oliver, frystorkade hallon samt saltrostad mandel