Fira din högtidsdag i den ombonade Storstugan och samla dina vänner för en trivsam stund tillsammans! Den intilliggande Slottskyrkan passar perfekt för familjeceremonier och används ofta till vigslar och dop. Storstugans varma och hemtrevliga atmosfär passar både större och mindre sällskap. Vill ni organisera en släktträff eller ett födelsedagskalas under våra öppettider så passar Storstugans övre sal utmärkt.  

Tilltugg

Tunnbrödsrullar med kyckling, bacon och parmesan
Smördegsskålar med chèvremousse, valnötter och rosmarin
Svampkrustader med pepparrot och löjrom
Laxrullar med gräslök och rostade sesamfrön
Crostini med jordärtskockskräm och räkor

35 kr/st, 4 st 100 kr

Middagsmenyer

Jägare Jonssons meny
Timjan- och lingonmarinerad hjortytterfilé med jordärtskockspuré, jordärtskockschips, Byaregårdens IPA-syltad muscatpumpa

Smörstekt torskrygg med krokett smaksatt med hummer och citron, ostronsky samt grillad sparris

Chokladterrin smaksatt med bergamott, hasselnötsmacaron, havtornsmaräng samt havtornscurd

Kusken Janssons meny
Sotad sockersaltad laxrygg på sparrisacrudité, laxrom, ramslökskräm samt syltad citron med dill

Grillad kalvfilé med mild pepparrotsvelouté, pommes anna, grönärtskräm samt säsongens grönsaker

Kalvdans på råmjölk från Kaggsgård, vaniljkokta päron samt smultronsorbet

Trädgårdsmästare Winblads meny
Grillade pilgrimsmusslor, gräddkokta murklor, blomkål- och vårlökskräm, syltad röd steklök samt smörstekt brioche

Rosastekt ankbröst på linsragu med confiterad, rostad pärlök, mandelpotatis- och västerbottenterrin samt plommonkaramell

Hallonsorbet med björnbärs- och mandelkräm, rostade svarta oliver, frystorkade hallon samt saltrostad mandel

Tre rätters meny 385 kr per person

Storstugans festbuffé

Kryddrökt fläskkarré
Gårdssalami
Gravad lax med libbsticka
Kokta blåmusslor från västkusten i vitt vin, persilja, dill och schalottenlök
Citron- och salviabakad kyckling från Falkenberg
Prästostpaj på smördeg, toppad med Vänernlöjrom
Saltrostade jordärtskockor med skal, marinerade i citronzest och tallolja och toppad med råhyvlad jordärtskocka
Tre sorters lök bakad i folie med smör, havssalt och citrontimjan
Färskpotatissallad med krispig vårlök, finhackad rödlök, råriven pepparrot och kallpressad rapsolja
Syrad spets- och savoykålsallad med silverlök, färsk timjan och oregano
Flerfärgade morötter från Fjärås med apelsinvinägrett, vattenkrasse och saltrostade solrosfrön
Flerfärgad cocktailtomatsallad från Bua med gräslök, lagrad goudaost samt balsamvinägerreduktion
Inkokta betor med bakad getfärskost samt getostkräm och torrostade pumpakärnor
Lantbröd med rågsikt och russin
Ljus surdegsbaguett
Vispat smör med havssalt

Buffé 385 kr per person

Dop

Dop i Slottskyrkan inkl kyrkvärd och blomsterarrangemang, 5 500 kr (präst och kantor ingår ej).

Bokningsinformation

Priserna gäller för sällskap på minst 20 personer. Storstugan öppnas ej vardagar för sällskap under 20 personer (eller betalning för 20 personer).

Bokning och information på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se