Tjolöholms bröllopsblogg »

BRÖLLOPSTÅRTOR FRÅN ÅSA HEMBAGERI

 

IMG_5995

 

De flesta av bröllopstårtorna på Tjolöholm görs på Åsa Hembageri. Bilden föreställer Ann-Charlotte och Pers bröllopstårta. Här är en liten mailintervju med Catarina Larsson på Åsa Hembageri.

Gör ni tårtorna i Åsa?

Ja det gör vi.

Vad är det kruxigaste med att göra just bröllopstårtor?

De flesta vill ha höga tårtor som amerikanska tårtor men de är inte gjorda med vaniljkräm och grädde och då är det svårt att få den höjden. Och klurigt att göra exakt som kunden har tänkt sig i huvudet, såvida de inte har en bild att visa.

Kan man ha galna ingredienser i en bröllopstårta om brudparet vill? Till exempel lakrits eller någon ovanlig frukt?

Ja man kan ha nästan precis vad man vill, bara det går att få tag på…

Vad för slags bröllopstårtor kommer bli inne 2013 tror du?

Det är nog fortsatt de höga amerikanska tårtorna utan ställning och där tårtorna är placerade ovanpå varandra.

När på dagen eller natten brukar ni baka bröllopstårtor?

Vi gör de på morgonen. Det brukar ta två timmar men då har vi förberett innan genom att baka bottnarna och göra marsipan och blommor med mera.

Hur går det till när ett brudpar ska bestämma vad för slags tårta dom vill ha?

Det finns flera alternativ. Det vanligaste är att de kommer hit och sitter ned en stund och smakar på olika fyllningar, samt diskuterar utifrån våra bilder eller bilder som de själva har med sig.

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*