Tjolöholms bröllopsblogg »

VACKRA VINTERBRÖLLOPSBILDER TAGNA AV ALMERÄNG

Grattis Cecilia & Fredrik!


Cecilia&Fredrik-blogg-9 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-14 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-15 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-16 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-17 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-19 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-24 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-26 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-27 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-28 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-29 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-31 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-34 - kopia

~

Ovan: ”Två smaker från havet”

Gräddvispad hummersoppa med pilgrimsmusseltartar

Toast ”Tjolöholm” med handskalade räkor, krabba & pepparrot toppas med Kalixlöjrom

Serveras med rostad brioche

Chablis Chartron et Trébuchet, Frankrike

~

Cecilia&Fredrik-blogg-32

Cecilia&Fredrik-blogg-36 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-37 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-39 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-40 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-43 - kopiaCecilia&Fredrik-blogg-46 - kopia

~

Almeräng fotografi berättar i sin bröllopsblogg:

Det var riktigt kallt den här dagen. Egentligen var det kanske bara några få minusgrader men när det blåser vintervindar vid havet är det inte nådigt för oskyddade brudhänder. Men oj vad tappert Cecilia & Fredrik presterade under fotosessionen. Tur att vi blev bjudna på kaffe att värma händerna och insidan med.  En eloge till bröllopskoordinatorn Henrik som fixade så fint på alla möjliga vis, både för brudparet och för oss fotografer. Spana in Tjolöholm slott om du vill fira din bröllopsdag på ett slott med riktigt bra service. 

Alla bilder tagna av Alemeräng fotografi

 

VETT OCH ETIKETT EFTER DEN EDVARDIANSKA ERAN

Med 2017 års stora utställning, ”Dräkter från Downton”, vill vi skildra hur det var att leva på ett stort gods i början av 1900-talet, både som herrskap och som tjänstefolk. Slottet fortsätter sin tradition att ställa ut filmkostym och har den här gången valt att visa dräkter från Downton Abbey för att belysa tidens levnadssätt och mode.

Klicka nedan om ni vill få tips på vett och etikett kring middagsbordet på 1910-talet. Länken finns på The Denizen som är ett nyzeeländskt livsstilsmagasin och websida.

 

20 Ways To Eat Like A Downton Abbey Lady

 

PRINSESSAN INGEBORG OCH PRINS CARL PÅ TJOLÖHOLMS STRANDÄNGAR

Oscar Carl Wilhelm som var prins av Sverige och Norge gifte sig 1897 med sin kusindotter Ingeborg av Danmark. Äktenskapet arrangerades av deras föräldrar och vid deras guldbröllop medgav Ingeborg att hon kände det som att hon blev bortgift med en främling.

Ingeborg blev omtyckt bland både familj och allmänhet i Sverige, för sitt glada, humoristiska och informella sätt. Hennes svärfar kung Oscar kallade henne familjens ”lilla solstråle”. Hon blev en populär medelpunkt i sällskapslivet för sin slagfärdighet och spirituella konversation. Ingeborg och Carls äktenskap beskrevs som harmoniskt.

Nedan kan ni se tidigare opublicerade bilder från deras besök på Tjolöholm. De är tagna på strandängarna innanför båthamnen. Mannen i vit kostym är Greve Carl Bonde.

Prinsessan Ingeborg, prins Carl och Carl Bonde på strandängarna

Prinsessan Ingeborgtj..

Prinsessan och Carl