Mat och dryck i mysig miljö

År 1904 byggdes ett folkets hus, Storstugan, i Allmogebyn. Där samlades godsets arbetare för att bl.a. fira midsommar, skördefest och jul. Idag är Storstugan restaurang och café och serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Vid vackert väder är det underbart att sitta på gårdsplanen eller i trädgården med utsikt över åkrar och strandängar. Under höst och vinter sprakar brasan i öppna spisen och sprider värme efter långa naturpromenader. Under hela året visas olika konst- och konsthantverksutställningar i Galleri Storstugan. För barnen finns Storstugans lekkista med spel, pussel, böcker och ritblock.

Från den 28 januari är Storstugan är öppen lördag-söndag kl 12-16. Se öppettider för hela året här. 

Helgmiddag

I samband med utställningen ”Dräkter från Downton” bjuder Storstugan in till mysig helgmiddag. När gästerna kommer är bordet dukat och maten lagad. Storstugan serverar en trerätters middag där huvudrätten ställs fram på fat och i skålar. Det blir som att äta middag hemma, fast i den gemytliga Storstugan! Förrätt och dessert är som små njutningar före och efter huvudrätten. Till desserten serveras kaffe, förstås!

Storstugans helgmiddag är en hyllning till forna dagars söndagsmiddag, och rätterna är inspirerade både av mat som lagades på Tjolöholm för hundra år sedan och av rätter som serverades på ett engelskt gods i början av 1900-talet. God och väl hemlagad husmanskost står i förgrunden tillsammans med stämningen runt bordet.

Storstugan dukar upp helgmiddag varje lördag och söndag kl 12-16. Boka bord på 0300-40 46 00 eller direkt till Storstugan lördag-söndag på telefon 0300-40 46 10. Priset är 229 kr för vuxen och 159 kr för barn från 6 år. Räkna med att det tar ca två timmar att äta helgmiddagen.

Ur det övriga utbudet serveras varmrätt ur helgmiddagen för 179 kr och soppa för 90 kr. Dessutom finns smörgåsar, bakverk och kakor.

För de minsta serveras hemrullade köttbullar med sås och potatis för 65 kr.

Meny 22-23 april
Vitlöksspäckad fläskkarré, säsongens grönsaker, äpplemos, skysås och stekt potatis
Ugnsbakad torsk med panchetta, serveras med pressad potatis
Lins-och kikärtsgryta med säsongens grönsaker, serveras med kokt potatis

Picknickkorgar

Beställ en picknickkorg och njut av en härlig fikastund ute i naturen! Picknickkorgen innehåller Bondens fralla med ost och skinka, hembakt kaka, frukt samt kaffe och kostar 85 kr per person (barn 75 kr). Tillsammans med korgen får du en karta och beskrivning över fina picknickplatser.  Picknickkorgarna beställs minst en dag i förväg på 0300-40 46 00 eller 0300-40 46 10 och hämtas i Storstugan. Vid hämtning av korgen erläggs en kontant deponeringsavgift på 100 kr som återfås när korgen lämnas tillbaka.

Bjud på tårta från Storstugan

Beställ Storstugans tårtor till ditt nästa kalas! Smörgåstårta med lax och räkor eller med köttbullar och räkor kostar 450 kr (9 bitar). Pinocchiotårta eller chokladmoussetårta kostar 300 kr (10 bitar). Tårtan beställs på 0300-40 46 10 eller 0300-40 46 00, alternativt på e-post storstugan@tjoloholm.se. Beställningen vill vi ha några dagar i förväg.

Bröllopslycka, dop och fest i Storstugan

Vill du fira bröllop i en ombonad atmosfär är Storstugan ett ypperligt val. Slottskyrkan ligger strax bredvid, så efter en stämningsfull vigsel är det bara en kort promenad till festsalen där brudskål och middag väntar.

Storstugan är också en omtyckt festlokal för företagsarrangemang, familjemiddagar, dopmottagningar och lämpar sig bra för sällskap upp till 60 personer. Eftersom det är en varm och hemtrevlig atmosfär passar lokalen utmärkt även för mindre sällskap. Vill ni organisera en släktträff eller ett födelsedagskalas under våra öppettider så passar Storstugans övre sal utmärkt där ett sällskap från 12-50 personer kan sitta för sig själva. För mer information kontakta Maria Förssell Six tel nr 0300-40 46 11 eller via mail maria.forssell@tjoloholm.se.

Storstugan är medlem i Kulinarisk resa genom Halland.