Mat och dryck i mysig miljö

År 1904 byggdes ett folkets hus, Storstugan, i Allmogebyn. Där samlades godsets arbetare för att bl.a. fira midsommar, skördefest och jul. Idag är Storstugan restaurang och café och serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Vid vackert väder är det underbart att sitta på gårdsplanen eller i trädgården med utsikt över åkrar och strandängar. Under höst och vinter sprakar brasan i öppna spisen och sprider värme efter långa naturpromenader. Under hela året visas olika konst- och konsthantverksutställningar i Galleri Storstugan. För barnen finns Storstugans lekkista med spel, pussel, böcker och ritblock.

Öppet lördag-söndag kl 12-16. Se öppettider för hela året här. 

Helgmiddag

Njut av hemlagad mat gjord på närproducerade och ekologiska råvaror. Från slottets köksträdgård i anslutning till Hemtrefnaden hämtas grönsaker och örter som används i köket. Det serveras alltid ett köttalternativ, ett fiskalternativ och ett vegetariskt alternativ. Tre rätters helgmiddag kostar 275 kr, endast varmrätt och kaffe 159 kr. För de mindre serveras hemrullade köttbullar med sås och potatis för 65 kr. Boka gärna bord inför ditt besök på 0300-40 46 00 eller 0300-40 46 10.

I Storstugan serveras dessutom smörgåsar, soppa, bakverk och kakor.

Varmrätter 14-15 oktober

Konfiterat svenskt anklår, serveras med syrad höstkål, apelsin- och anisssås samt rosmarinrostad potatis
Örtbakad havskattfilé med potatis- och skogssvampsbakelse, vitvinssås samt fänkål- & morotscrudité
Filodegsbakad getost med rostade betor, saltrostade hasselnötter samt honung- och äpplecidersås

Varmrätter 21-22 oktober

Hjortwallenbergare med smörstekta brytbönor, rårörda lingon, potatis- och rotselleripuré samt rödvinssås
Smörstekt sejrygg med rostad blomkål, blomkålspuré, havskräftsvinägrett och rostad pumpa
Rotselleririsotto med bakad rotselleri, krispig ostronskivling samt parmesan

Varmrätter 28-29 oktober

Kycklingroulad fylld med sidfläsk och rosmarin, morotspuré, ugnsbakad morot samt rostad kyckling- och salviasås
Olivbakad laxfilé med potatispuré med örter, tomat- och basilikasås samt bakad zucchini
Morotsrårakor med kikärtsröra, fetaost, rostade cashewnötter samt avokado och päronsallad

Bjud på tårta från Storstugan

Beställ Storstugans tårtor till ditt nästa kalas! Smörgåstårta med lax och räkor eller med köttbullar och räkor kostar 450 kr (9 bitar). Pinocchiotårta eller chokladmoussetårta kostar 300 kr (10 bitar). Tårtan beställs på 0300-40 46 10 eller 0300-40 46 00, alternativt på e-post storstugan@tjoloholm.se. Beställningen vill vi ha några dagar i förväg.

Bröllopslycka, dop och fest i Storstugan

Vill du fira bröllop i en ombonad atmosfär är Storstugan ett ypperligt val. Slottskyrkan ligger strax bredvid, så efter en stämningsfull vigsel är det bara en kort promenad till festsalen där brudskål och middag väntar.

Storstugan är också en omtyckt festlokal för företagsarrangemang, familjemiddagar, dopmottagningar och lämpar sig bra för sällskap upp till 60 personer. Eftersom det är en varm och hemtrevlig atmosfär passar lokalen utmärkt även för mindre sällskap. Vill ni organisera en släktträff eller ett födelsedagskalas under våra öppettider så passar Storstugans övre sal utmärkt där ett sällskap från 12-50 personer kan sitta för sig själva.

Storstugan är medlem i Kulinarisk resa genom Halland.