Välkomna att äta en bit god mat i den mysiga Storstugan, byggd samtidigt som slottet! Varje helg serveras förrätt, varmrätt och dessert. I maj är Storstugan även öppen 10 och 11 maj. Öppet kl 12-16.

5-6 maj

Långbakat lammlägg från Hamra Gård, senapssås, potatis- och persiljapuré, rostade morötter samt bakad schalottenlök

Havets wallenbergare, vitvinssås, gröna ärtor, citron, kokt potatis och bakad cocktailtomat

Skogssvamps- och quornlasagne, smaksatt med spenat och basilika serveras med tomat- och schalottenlök sallad

10-13 maj

Pepparrotsfyllda oxrulader, stekt äpple- och fänkål, potatisbakelse med prästost, björnbärssås samt syrad lök

Panerad kaviarfylld strömming, potatispuré, rårörda lingon, råmarinerad fänkål, romsås

Auberginegratäng med svensk getost, sallad med ruccola och Vikentomater samt salvia- och tomatsås

19-20 maj

Pannbiff på nötfärs från Tjolöholms gård, stekt lök, rödvinssås, rostad klyftpotatis, rårörda lingon och libbstickamajonnäs

Kungsflundra på ben, ragu på handskalade räkor, matvete och citron, bakad zucchini och ramslökskräm

Broccoli- och prästostpaj, serveras med sallad på råhyvlad blomkål, vårlök och rädisa samt persiljapesto

26-27 maj

Vitlök- och rosmarinbakat kycklingbröst, potatis, dragon- och getostbakelse, rödvinssås smaksatt med Vermouth, bakade morötter samt rostad vitlökskräm

Smörstekt torskrygg, potatis- och tryffelpuré, havskräftssås samt sallad på råriven pepparrot, dill och citron

Sparris- och vårlökspasta, grön och vit grillad sparris, pesto på sticklök, pumpakärnor och västerbottenost samt bakad blomkål

Mors dag 27 maj

Fira mor med tre rätters middag i Storstugan! Till förrätt serveras halstrade pilgrimsmusslor, bakad grön sparris, krassehollandaise, forellrom samt rostat ströbröd och syrad, sotad silverlök och till dessert Pavlova med halloncurd, vanilj- och citronmousse, färska hallon. Varmrätt väljer du bland rätterna ovan, under 26-27 maj.

Boka gärna bord på 0300-40 46 00. Endast varmrätt 159 kr inkl kaffe, tre rätter 315 kr.