Storstugan byggdes 1904 i nationalromantisk stil och är vackert belägen med utsikt över ängar, åkrar och hav. I köket tillreds råvaror odlade eller uppfödda i så stor mån som möjligt från Halland. I köksträdgården utanför museistugan Hemtrefnaden, belägen längs vägen mot Storstugan, odlas örter och grönsaker som i mån av tillgång används i de olika rätterna.

I den övre delen av Storstugan ryms det 50 personer och salen kan stängas till med hjälp av en skjutdörr mellan den övre och nedre salen. Under ett besök hos oss berättar vi för er om Storstugan och byn. Storstugan ligger strax nedanför kyrkan, ca 900 meter från slottet.

Vårens menyförslag

Gäller till 31 augusti 2018

Långbakad gårdsgris från Hamragård i Åsa

smaksatt med äpple och anis och serveras med fänkål- och cidersås samt senapskräm, bakad kål och saltrostad potatis

Dragon- och dijonbakad gårdskyckling

serveras med Vermouthsås, tryffel- och mandelpotatispuré, blancherad morot samt bakad schalottenlök

Ångbakad MSC-märkt torskfilé

serveras med citronsandefjord, ragu på rostad blomkål, pepparrot från Fjärås, rädisa samt dillkokt potatis

I priset ingår Storstugans ekologiska hembakade bröd, smör, mineralvatten/lättöl, kaffe och hembakad kaka. Pris 200 kr per person inkl moms. Priset gäller för grupper om minst 25 personer.
Samma rätt bokas för alla gäster – men naturligtvis gör vi undantag för specialkoster. Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokning av arrangemang ska ske minst en vecka innan. Definitivt antal gäster meddelas senast tre dagar innan ankomst.

Boka via e-post, info@tjoloholm.se eller telefon 0300-40 46 00