Storstugan byggdes 1904 i nationalromantisk stil och är vackert belägen med utsikt över ängar, åkrar och hav. I den övre delen av Storstugan ryms det 50 personer och salen kan stängas till med hjälp av en skjutdörr mellan den övre och nedre salen. Under ett besök hos oss berättar vi för er om Storstugan och byn. Storstugan ligger strax nedanför kyrkan, ca 900 meter från slottet.

I köket tillreds råvaror odlade eller uppfödda i så stor mån som möjligt från Halland. Vi förser oss med råvaror efter säsong från Fjärås, Tvååker osv, och framför allt från slottets egna köksträdgård Hemtrefnaden. Där odlas ett flertal anrika örter och grönsaker som Storstugans kockar fördelar broderligt till alla gäster.

Höstens menyer

Gäller 1 september–31 december 2018

Panerat gårdskycklingbröst från Munka Ljungby

serveras med en potatiskaka smaksatt med skogssvamp och salvia, bakat höstäpple, råmarinerad fänkål samt rostad vitlök-, stjärnanis-, och rödvinssås

Räk- och dillgratinerad rödtunga

ragu på bakad silverlök, pepparrot från Fjärås samt Västeråsgurka, dillslungad Anjapotatis, kapriskräm samt rosépeppar- och musselvitvinssås

Ricottabakad, kikärtsfylld portabello

rostade, hela rödbetor, minipaj med svartrot- och timjan, getostkräm samt saltrostade hasselnötter

I priset ingår Storstugans ekologiska hembakade bröd, smör, mineralvatten/lättöl, kaffe och hembakad kaka. Pris 200 kr per person inkl moms. Priset gäller för grupper om minst 25 personer.
Samma rätt bokas för alla gäster – men naturligtvis gör vi undantag för specialkoster. Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokning av arrangemang ska ske minst en vecka innan. Definitivt antal gäster meddelas senast tre dagar innan ankomst.

Boka via e-post, info@tjoloholm.se eller telefon 0300-40 46 00