Priserna gäller för grupper på minst 20 personer

Visit på ett skotskt slott med trädgård

Besök Nordens främsta Arts & Crafts-anläggning och följ med er egen guide på en exklusiv visning av slottets storslagna salar och salonger! I sitt renässansskal döljer slottet brittisk ”comfort” på toppen av sekelskiftets förmåga. Här finns allt från snillrika rundspolande duschar till en hästdragen dammsugare på 1,5 ton! Efter slottsvisningen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. För de grupper som önskar finns möjlighet att beställa en kombinerad slotts- och trädgårdsvisning, då avslutas visningen i slottsträdgården med berättelsen om hur Wahlman skapade en av nordens mest vidsträckta trädgårdsanläggningar.

Under hela 2017 visas utställningen ”Dräkter från Downton” med dräkter från den populära tv-serien Downton Abbey. Välj mellan att gå en slottsvisning med fokus på slottets historia och inredning, eller en visning av dräktutställningen.

Slottsvisning, ca 45 min.
Grupp-pris: 98 kr/person

Kombinerad slotts- och trädgårdsvisning, ca 1,5 timme.
Grupp-pris: 173 kr/person

Trädgårdsvisning, ca 60 min
Grupp-pris: 75 kr/person

Halländsk lunch i Storstugan

I den nationalromantiska Storstugan samlades en gång godsets arbetare för att fira midsommar, skördefester och julfester. Idag är Storstugan restaurang och kafé som serverar hemlagad husmanskost tillagad på traktens råvaror. Lunchen serveras med sallad, bröd, dricka samt kaffe och kaka.
Beräkna ca 1,5 timma.

Grupp-pris: 200 kr/person

Slottsvisning med kaffe och hembakt

Slottsvisiten kombineras med fördel med kaffe och hembakt i den nationalromantiska Storstugan. Den vackra byggnaden uppfördes 1904 och fungerade som arbetarnas egen samlingssal och skola för de minsta. Idag är Storstugan en pittoresk servering belägen mitt i godsets Allmogeby, som med sina röda små stugor och prunkande trädgårdar är en Carl Larsson-idyll mitt i Halland.
Beräkna ca 2 timmar

Grupp-pris: 188 kr/person

Slottsvisning med halländsk lunch

Upptäck Tjolöholms Slotts hemligheter tillsammans med er egen guide. Efter slottsturen rekommenderas en promenad genom den storslagna slottsträdgården med utsikt över havet. I den nationalromantiska Storstugan väntar sedan en halländsk lunch baserad på traktens råvaror – bland annat Fjäråsbygdens specialitet pepparrot. I gemytlig miljö med sprakande brasa avslutas besöket med kaffe och kaka.
Beräkna ca 2,5 timmar.

Grupp-pris: 298 kr/person

Skördefest på Tjolöholms Slott

7-8 oktober 2017

När skörden är bärgad ställs det till med fest på godset! Under två dagar under hösten säljer lokala matproducenter höstens nyskördade delikatesser. Hela godset är fyllt med aktiviteter – hälsa på gårdens alla djur, njut av halländsk dans och folkmusik, lär dig mer på miniföreläsningar och se ett levande lantbruk med alla dess maskiner. I Storstugan serveras en härlig lunch gjord på gårdens råvaror. Beräkna ca 3 timmar.

Gruppentré och halländsk skördelunch:
Grupp-pris: 290 kr/person

Jul på Tjolöholms Slott

17–19 november och 22-26 november 2017

En av Västsveriges största julmarknader som varje år lockar över 25 000 besökare. Hela godset är julpyntat, i slottshallen tar tomtefar emot barnens önskelistor och tomtenissarna julpysslar med alla barn. Det finns möjlighet att handla kvalitativt hantverk och lokalproducerade delikatesser från de runt hundra utställarna. När det börjat skymma glimrar hela godset av juleljus och traditionsenligt julmys och på kvällarna bjuds det på sprakande eldshow. Dessutom gästar luciatrupper julmarknaden, liksom en rad skådespelare och artister.

I den nationalromantiska Storstugan serveras hemlagad mat framför den sprakande brasan. Det finns också möjlighet att förbeställa kaffebiljetter till grupper, där du vid valfritt tillfälle kan njuta av en julfika i Manegen eller på Loftet. Varmt välkomna att inleda julfirandet med ett riktigt slottsmässigt julfirande!

Beräkna minst 4 timmar.

Stora julpaketet:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive halländsk jullunch på godset
Grupp-pris: 290 kr/person

Lilla julpaketet:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott inklusive julfika i Manegen eller på Loftet (kaffe, lussekatt, ostfralla och pepparkaka)
Grupp-pris: 180 kr/person

Kvällsjulpaket med elddans och julbelysning:
Gruppentré till Jul på Tjolöholms Slott med ankomst efter kl 15 samt halländsk julmiddag i Storstugan.
Grupp-pris: 280 kr/person

Enbart gruppentré till julmarknaden:
Grupp-pris: 90 kr/person.

Visning av slottet kan bokas till, kostnad 50 kr/person.

Kombinera med utvalda utflyktspärlor

Kombinera gärna besöket på Tjolöholms Slott med ett stopp på Bräutigams choklad- och marsipanfabrik. Hör historien om det anrika familjeföretaget, titta in i fabriken och handla godsaker i butiken. På vägen ut till Tjolöholms Slott rekommenderar vi också ett stopp på Mariebergs gårdsbutik. Mariebergs gård i Fjärås är Sveriges centrum för odling av pepparrot. Här säljs primörer och delikatesser från traktens bönder samt närodlade kryddor och blommor.

Två andra pärlor i trakten är Naturum – Fjärås Bräcka med en underbar utsikt över sjön Lygnern i öster och havet i väster, samt Äskhults by, en orörd allmogeidyll.

I samband med ditt besök på Tjolöholms Slott passar det utmärkt att besöka fler av Västkustens slott och trädgårdar. Från norr till söder rekommenderar vi särskilt Läckö Slott, Gunnebo Slott och Sofiero Slott – tre slottspärlor med prunkande trädgårdar och utmärkta restauranger.

Halland är ett shoppingparadis! Här finns förstås Sveriges största turistattraktion – Gekås i Ullared – men i Kungsbacka finns dessutom Hede Fashion Outlet som är en Designer Outlet Village med 70% rabatt på över 100 välkända varumärken.

Priserna ovan är inklusive moms. Minimidebitering 20 personer. Slottet och Storstugan är stängda måndagar (öppet alla dagar juni- augusti).

Meddela oss definitiv bokning och antal gäster senast en vecka innan. Avbokningar för lunchgäster 2-7 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, avbokningar mindre än två dagar före arrangemanget debiteras fullt ut.

För julmarknaden gäller speciella villkor: definitiv bokning av lunch/middag måste vara oss tillhanda senast en månad innan arrangemanget. Avbokningar för lunchgäster 2-30 dagar innan arrangemanget debiteras 100 kr per person, därefter fullt ut.

Om ni har andra önskemål eller önskar bilder att använda i er egen marknadsföring hjälper vi er gärna med det. Kontakta oss för mer information och bokning på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. Bilder finns att ladda ner i Tjolöholms pressrum på Mynewsdesk.

Med reservation för ändringar.