Slottsträdgården har under senare år utvecklats med nya rabatter och planteringar, dessutom har nya trädgårdar kommit till, exempelvis köksträdgården utanför museistugan Hemtrefnaden. Följ med trädgårdsmästaren och upptäck slottets vackra omgivningar!

Trädgårdsvisningar

160628-WR_Tradgard_Juni-3288

Varje dag finns det möjlighet att följa med någon av Tjolöholms kunniga trädgårdsmästare runt i slottsträdgården och lyssna på berättelsen om trädgården då och nu. Dagliga visningar av slottsträdgården kl.12, med start utanför Manegen, under perioden 1 juli-31 augusti.

Visningen är ca 60 minuter och kostar 100 kr/person, barn upp till 15 år gratis.

Tänk på att det förekommer trappor och nivåskillnader. Biljetter till visningarna köper du här. Det är också möjligt att köpa biljett i Slottsbutiken innan visningen startar.

Temavisningar

DSCF4842

1 juni kl 14: Vandring i Slottsskogen
Följ med trädgårdsmästare Harald Gustavsson runt i skogen vid slottet och besök vackra utsiktsplatser och se områden och växter som inte så många besökare hittar! Visningen är ca 90 minuter och kostar 100 kr/person, barn upp till 15 år gratis. Tänk på att det förekommer trappor och nivåskillnader.

 

övre terrassen

20 juli: En vandring runt slottet då och nu
Följ med trädgårdsmästare Kenneth Krabbe på en vandring runt slottet där du får se bilder på hur det har sett ut och vi ser på trädgården idag. Visningen är ca 90 minuter och kostar 100 kr/person, barn upp till 15 år gratis. Tänk på att det förekommer trappor och nivåskillnader.

August_Byn-8563

1 augusti kl 14: Vandring i Allmogebyn
Följ med trädgårdsmästare Eva Rosén på en vandring runt i byn och titta in i Hemtrefnadens trädgård och hör historien om hur de levde och vad de odlade. Visningen är 90 minuter och kostar 100 kr/person, barn upp till 15 år gratis. Barnvagnsvänlig.

Biljetter till temavisningarna kan du köpa här. Det är också möjligt att köpa biljett i Slottsbutiken innan visningen startar.

Sagovandring för hela familjen

Följ med på en vandring i de vackra omgivningarna. Vandringen går i sagans tecken och tar med dig till platser du troligen inte sett förut!

Vandringen arrangeras den 3 september kl 14-16 av Kungsbacka trädgårdsvänner tillsammans med Allas barnbarn. Samlingen utanför Slottsbutiken, kostnad 50 kr per barn betalas på plats. Föranmäl ditt deltagande på e-post anitajonsson018@gmail.com. Ta med fika som intas efter vandringen. Max 30 deltagare.