Slottsträdgården har under senare år utvecklats med nya rabatter och planteringar, dessutom har nya trädgårdar kommit till, exempelvis köksträdgården utanför museistugan Hemtrefnaden. Följ med trädgårdsmästaren och upptäck slottets vackra omgivningar!

Trädgårdsvisningar

160628-WR_Tradgard_Juni-3288

Varje dag finns det möjlighet att följa med någon av Tjolöholms kunniga trädgårdsmästare runt i slottsträdgården och lyssna på berättelsen om trädgården då och nu. Dagliga visningar av slottsträdgården kl.14, med start utanför slottsbutiken, under perioden 1 juli-31 augusti.

Visningen är ca 60 minuter och kostar 100 kr/person, barn upp till 15 år gratis.

Tänk på att det förekommer trappor och nivåskillnader. Biljetter till visningarna köper du här. Det är också möjligt att köpa biljett i Slottsbutiken innan visningen startar.

Löparguidning 
SONY DSC

Upptäck slottets stigar på ett nytt sätt! Med trädgårdsmästare Andreas Blomberg som guide joggar ni lugnt tempo i skogarna runt slottet och ut till Storeskog. Längs vägen blir det flera stopp där ni får veta mer om slottets natur och se vackra utsikter. Få inspiration till egna springturer på Tjolöholms stigar i fantastisk miljö.

Löparguidningen anordnas 6 september kl 17 och tar ca 90 minuter. Längd ca 7 km i varierad terräng. Samling vid Slottsbutiken/Manegen. Det finns inte möjlighet till dusch/omklädning. Pris 100 kr, barn upp till 15 år gratis.

Biljetter till löparguidningen köper du här.

Sagovandring för hela familjen

Följ med på en vandring i de vackra omgivningarna. Vandringen går i sagans tecken och tar med dig till platser du troligen inte sett förut!

Vandringen arrangeras den 3 september kl 14-16 av Kungsbacka trädgårdsvänner tillsammans med Allas barnbarn. Samlingen utanför Slottsbutiken, kostnad 50 kr per barn betalas på plats. Föranmäl ditt deltagande på e-post anitajonsson018@gmail.com. Ta med fika som intas efter vandringen. Max 30 deltagare.