Njut av musik i sommarkvällen på det vackra Tjolöholm! Under sommaren blir det flera spännande konserter på Tjolöholm, både inom- och utomhus. Dessutom är det barnföreställningar i slottsträdgården varje onsdag under sommaren. Vill ni boka boende i samband med konserter på Tjolöholms slott är ni välkomna att kontakta oss på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se. 

28 juni-9 augusti: Barnföreställningar

Under sommaren blir det skoj och skratt i slottsträdgården! Varje onsdag kl 13.30 presenteras en ny föreställning med teater, sång, trolleri eller annat till glädje för stora och små barn. Alla föreställningar spelas i slottsträdgården. Ta med filt eller stol att sitta på. Vid regn flyttas föreställningarna inomhus och alla med förköpt biljett är garanterade plats till inomhusföreställningen. Pris 100 kr per person. Barn under 3 år gratis. Läs sommarens program och köp biljetter här.

25 juli kl 18: Breabach

Breabach är ett av de mest lysande banden på den skotska musikhimlen. 2016 vann de både ”Folk Band of the Year” och ”Album of the Year” vid Scots Trad Music Awards. Bandet bildades redan 2005 och har efter att de slog igenom vid den stora festivalen Celtic Connections bokstavligen turnerat jorden runt. Breabach har en tydlig fot i den skotska musiken men har också en stor del av songwriter-traditionen i sig. Genom sina resor runt om i världen har bandet dessutom präglats av flera nya intryck. Idag är samtliga medlemmar några av de mest anlitade folkmusikerna i Storbritannien. För första gången kommer de nu i sommar till Sverige och den 25 juli uppträder de i Magasinet på Tjolöholm. Biljetter kostar 150 kr. Klicka här för att köpa biljetter. 

Konserten startar kl 18. Börja gärna kvällen med en välsmakande middag i Storstugan, som är öppen till kl 17.30 denna dag. Boka bord på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Meny Storstugan

Ädelostfylld fläskfilé, portvinssky, bakad tomat och stekt potatis
Tapenadbakad lax med vaxbönor och krämig örtrissoni
Rigatoni med Pecorino, kronärtskocka, purjolök, spenat och valnötter

6 augusti kl 19: Sånger vid havet – visfestival

”Sånger vid havet” är Västkustens nya visfestival, som i sommar besöker tre orter längs den svenska västkusten, Tjolöholm, Varberg och Hamburgsund. Det kommer att bli en oförglömlig och stämningsfull kväll med några av Sveriges mest populära artister inom vis/pop genren. Under kvällen uppträder Jack Vreeswijk, Cajsa-Stina Åkerström, Patrik Isaksson och David Urwitz i det vackra Magasinet på Tjolöholm. Köp din biljett här.

11 & 13 augusti: Change Music Festival

Årets tema är Voyages. Change Music Festival 2017 hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum – kompositörer som har gjort resor över världen, musikstilar som har vuxit fram påverkade av platser och historien samt musiker som förenas från Europa och världen för att göra musik tillsammans.

Som alltid samlar Change-festivalen några av Europas mest etablerade och banbrytande kammarmusikensembler. Vertavokvartetten, Barokksolistene och Stockholm Syndrome Ensemble är alla unika grupper med spännande karriärer. Bland andra artister som vi välkomnar finner du den spanska munspelsvirtuosen Antonio Serrano, den estniska kompositören Mirjam Tally samt den danskbaserade folktrion Dreamers Circus. De vägrar alla att låsa sig till någon stil eller genre. Kammarmusikrepertoaren är i hjärtat i Change Music Festival, men vi vill alltid att den ska bli utmanad och inspirerad av litteratur, dans film, cirkus, jazz och folkmusik.

Se detaljerat program och få mer information här.

26 augusti: Diggiloo

I slutet på augusti gästas Tjolöholm av sommarens stora familjeshow med humor, rock, schlager och pop – Diggiloo. Föreställningen på Tjolöholm blir turnéns säsongsavslutning. Läs mer om konserten och köp din biljett på diggiloo.com. Parkeringsavgift är 30 kr och erläggs via parkeringsappen WayToPark eller Swish. Handikapplatser finns.