Sommarkonserter

Njut av musik i sommarkvällen! Tjolöholms konsertarena Magasinet är inrymd i godsets gamla sädesmagasin, en magisk plats med högt i tak och närmast katedralliknande atmosfär. Vill du hellre njuta av vacker musik i slottet har du chans till det den 12-13 juli, då Change-festivalen gör ett nedslag på slottet.

12 och 13 juli: Schumania med Kungsbacka Piano Trio och Stina Ekblad

2017 blev den uppskattade Change Music Festival biennal och återkommer fortsättningsvis vartannat år med start 2019. Det hindrar dock inte arrangörerna från att låta kammarmusiken ta plats även i år och den 12 och 13 juli gör festivalen ett nedslag på Tjolöholms Slott, denna gång med Clara och Robert Schumann i fokus.

Under två unika julikvällar uppmärksammas de båda tonsättarnas förhållande och extraordinära begåvningar i två olika konserter, där programmet skiljer sig åt. Allting berättas genom musik, utdrag ur dagböcker och brev de skrivit till varandra. I Tjolöholms slottshall kommer världsberömda Kungsbacka Piano Trio lotsa publiken genom makarnas livsgärning. Bland annat bjuds det på ett sällsynt tillfälle att få ta del av samtliga av Robert Schumanns tre pianotrios. Den hyllade skådespelerskan Stina Ekblad kommer ge programmet ytterligare en dimension genom att levandegöra Schumanns brev och texter under konserterna. Allt i sann Change-anda.

Kungsbacka Turistbyrå 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se. Köp gärna paketbiljett till båda kvällarna!

Dedicated to -Stina Ekblad

19 juli: The real group

The Real Group är en svensk banbrytande vokalgrupp som varit verksam i Sverige och internationellt i mer 30 år. De är sedan länge etablerade och respekterade världen över. Inte bara för sin förmåga att skapa ovanligt varierade, lekfulla och uppfinningsrika arrangemang inom ramen för sin ovanliga sättning – fem mänskliga röster, utan också för sitt varma, intelligenta originalmaterial som uppskattas oavsett ålder, kön samhällsklass och nationalitet. Med rösten som enda instrument har man skapat ett eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

Portarna öppnas kl 17, konserten startar i Magasinet kl 18. Servering finns i Manegen bredvid konsertlokalen, som är öppen till konsertstart samt under pausen. Denna kväll erbjuder vi räksmörgås med öl, vin eller alkoholfri dryck för 210 kr.

Pris: 430 kr. Parkering tillkommer, 35 kr/4 timmar.

The Real Group outdoor, Markku Pihlaja - kopia

20 juli: Länge leve Sven-Ingvars!

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek: ”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ‘tack för allt pappa’. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.

Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Sven-Ingvars består av Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg.

Dörrarna öppnas kl 18, showen börjar kl 20. Åldersgräns 13 år.

Starta gärna kvällen med en bit god mat och dryck i Storstugan, öppen till kl 20 denna kväll. Läs mer här.

Arrangör: MT Live i Göteborg AB

sveningvars

26 juli: Sånger vid havet

”Sånger vid havet” vill ge publiken en annorlunda musikkväll där musikalitet och sång står i fokus. Avskalat, akustiskt, intimt är ledorden för att bygga en magisk stämning på några av Västkustens vackraste platser – Tjolöholm, Lysekil och Hamburgsund. Under kvällen uppträder Chris Kläfford, Idolvinnaren med den mäktiga rösten, Timo Räisänen, Sofia Källgren, Lennie Norman och vid flygeln sitter Kungälvssonen David Carbe i det vackra Magasinet på Tjolöholm.

Dörrarna öppnas kl 17, första artist på scen uppträder kl 18. Servering finns i Manegen bredvid konsertlokalen, som är öppen till konsertstart samt under pausen. Denna kväll erbjuder vi räksmörgås med öl, vin eller alkoholfri dryck för 210 kr.

Arrangör: MT Live i Göteborg AB

170420-Magasinet-2827

30 och 31 juli: Barnvisor med pigorna

Lyssna och sjung med när pigorna Sofie och Lovisa framför klassiska barnmelodier och visor ur Astrid Lindgrens musikskatt. Den 30 och 31 juli klockan 11 och 14 båda dagarna. Plats: Utanför Manegen, vid regn inomhus. Medtag picknickfilt. Pannkakor och fika finns att köpa i anslutning till lekutställningen Emil! i Manegen. Biljetter 60 kronor.

 

Downton - I nöd och lust

Read more

Följ med runt i Sveriges märkligaste slott

Read more

Lek i Emils Katthult

Read more

Bo vid havet med egen trädgård

Read more

Trädgårdsvisningar varje dag hela sommaren

Read more

Sommarlunch i Storstugan

Read more