Sommarkonserter

Njut av musik i sommarkvällen! Tjolöholms konsertarena Magasinaet är inrymd i godsets gamla sädesmagasin, en magisk plats med högt i tak och närmast katedralliknande atmosfär. Vill du hellre njuta av vacker musik i slottet har du chans till det den 12-13 juli, då Change-festivalen gör ett nedslag på slottet.

12 och 13 juli: Schumania med Kungsbacka Piano Trio och Stina Ekblad

2017 blev den uppskattade Change Music Festival biennal och återkommer fortsättningsvis vartannat år med start 2019. Det hindrar dock inte arrangörerna från att låta kammarmusiken ta plats även i år och den 12 och 13 juli gör festivalen ett nedslag på Tjolöholms Slott, denna gång med Clara och Robert Schumann i fokus.

Under två julikvällar uppmärksammas de båda tonsättarnas förhållande och extraordinära begåvningar i två olika konserter. Allting berättas genom musik, utdrag ur dagböcker och brev de skrivit till varandra. I Tjolöholms slottshall kommer världsberömda Kungsbacka Piano Trio lotsa publiken genom makarnas livsgärning. Bland annat bjuds det på ett sällsynt tillfälle att få ta del av samtliga av Robert Schumanns tre pianotrios. Den hyllade skådespelerskan Stina Ekblad kommer ge programmet ytterligare en dimension genom att levandegöra Schumanns brev och texter under konserterna. Allt i sann Change-anda.

Kungsbacka Turistbyrå 0300-83 45 95 eller på ticketmaster.se. Biljetterna släpps den 30 maj.

19 juli: The real group

The Real Group är en svensk banbrytande vokalgrupp som varit verksam i Sverige och internationellt i mer 30 år. De är sedan länge etablerade och respekterade världen över. Inte bara för sin förmåga att skapa ovanligt varierade, lekfulla och uppfinningsrika arrangemang inom ramen för sin ovanliga sättning – fem mänskliga röster, utan också för sitt varma, intelligenta originalmaterial som uppskattas oavsett ålder, kön samhällsklass och nationalitet. Med rösten som enda instrument har man skapat ett eget musikaliskt uttryck i området mellan jazz, pop och svensk körmusik.

Portarna öppnas kl 17, konserten startar i Magasinet kl 18. Servering finns i anslutning till konsertlokalen.

Pris: 430 kr. Parkering tillkommer, 35 kr/4 timmar.

BILJETTER

20 juli: Länge leve Sven-Ingvars!

Den 22 mars 2017 gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack. Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek: ”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ‘tack för allt pappa’. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.

Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Sven-Ingvars består av Oscar Magnusson, Klas Anderhell, Stefan Deland, Staffan Ernestam och Olle Nyberg.

Dörrarna öppnas kl 18, showen börjar kl 20. Åldersgräns 13 år.

Biljetter 

Arrangör: MT Live i Göteborg AB

26 juli: Sånger vid havet

”Sånger vid havet” vill ge publiken en annorlunda musikkväll där musikalitet och sång står i fokus. Avskalat, akustiskt, intimt är ledorden för att bygga en magisk stämning på några av Västkustens vackraste platser – Tjolöholm, Lysekil och Hamburgsund. Under kvällen uppträder Chris Kläfford, Idolvinnaren med den mäktiga rösten, Timo Räisänen, Sofia Källgren, Lennie Norman och vid flygeln sitter Kungälvssonen David Carbe i det vackra Magasinet på Tjolöholm.

Dörrarna öppnas kl 17, första artist på scen uppträder kl 18.

Biljetter

Arrangör: MT Live i Göteborg AB

Downton - I nöd och lust

Läs mer

Följ med runt i Sveriges märkligaste slott

Läs mer

Lek i Emils Katthult

Läs mer

Sommarvecka vid havet?

Läs mer

Upplev slottsträdgården vid havet

Läs mer

Barnens sommarkalas den 6 juni

Läs mer