Mat- och hantverksmarknad

När skörden är bärgad blir det fest på godset! Västsvenska matproducenter säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser i godsets stora sädesmagasin. Besökare kan lära sig mer om var maten kommer ifrån, smaka på och handla ekologisk och närproducerad mat. Skördefesten på Tjolöholms Slott firar nu tio år med att utöka skördefesten till tre dagar och välkomna utställare från både Halland och Västra Götaland!

Under skördefesten finns det möjlighet att provsmaka och inhandla nyskördade grönsaker och lokalproducerade delikatesser direkt från producenterna. Skickliga hantverkare visar hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats.

Aktiviteter för hela familjen

Det finns mycket att göra och upptäcka på skördefesten. Besökarna kan hälsa på gårdens djur, provsitta lantbruksmaskiner och åka häst och vagn runt godset. Det blir också uppvisningar av olika slag och dessutom återkommer den populära Kalveliten, där stylade kalvar visas upp av sina unga ägare.

Gott att äta

För den hungrige finns det mycket gott att äta på plats. På den gården utanför Magasinet serverar flera producenter sin mat. I Storstugan erbjuds lunch med grönsaker från Tjolöholms egna köksträdgård, och i Kafé Manegen serveras pannkaksbuffé. Här kan barnen leka i Emils Katthult, en lekutställning med miljöer från Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker.

Öppettider och priser

5-7 oktober, öppet fredag kl 12-17, lördag-söndag kl 10-17. Entré 140 kr, barn 0-14 år gratis. Parkering 35 kr/bil.

Klicka här för att förköpa din biljett och kom snabbare in! 

Tjolöholms Skördefest_1