Mat- och hantverksmarknad

När skörden är bärgad blir det fest på godset! Halländska matproducenter säljer höstens nyskördade och närproducerade delikatesser i godsets stora sädesmagasin. Besökare kan lära sig mer om var maten kommer ifrån, smaka på och handla ekologisk och närproducerad mat. Skördefesten på Tjolöholms Slott arrangeras nu för nionde gången.

Under skördefesten finns det möjlighet att provsmaka och inhandla nyskördade grönsaker och lokalproducerade delikatesser från hela Halland. Skickliga hantverkare visar hur de arbetar med föremål från naturen och har försäljning på plats.

Tävla med din bästa äppelkaka!

Under skördefesten ska årets godaste äppelkaka koras. Alla är välkomna att tävla med sin godaste äppelkaka, men endast svenska äpplen får används. Klicka på länken i menyn för att läsa mer om tävlingsreglerna.

Aktiviteter för hela familjen

Det finns mycket att göra och upptäcka på skördefesten. Besökarna kan hälsa på gårdens djur, provsitta lantbruksmaskiner, åka häst och vagn runt godset, hoppa i säden och delta i lotteri och tipspromenad. Det blir också uppvisningar av olika slag, till exempel voltige och squaredance. Se hur hundar vallar får och testa på lassokastning. Dessutom återkommer den populära Kalveliten, där stylade kalvar visas upp av sina unga ägare.

Scenprogram

Från Magasinets scen bjuds ett spännande program. Här berättar Tjolöholms slottsträdgårdsmästare John Taylor om utvecklingen av slottsträdgården, Kungsbacka kommun delar ut miljöpris och arkitekturpris och Hallands landshövding ger sin syn på länets utveckling inom mat och livsmedel. Du kan också lära dig mer om det viktiga biet, få tips inom ekologisk odling och få veta mer om vad som är bra mat för barn. Detaljerat scen- och aktivitetsprogram kommer inom kort.

Gott att äta

För den hungrige finns det mycket gott att äta på plats. På den mysiga innergården med utsikt över slottet serverar flera producenter sin mat. I Storstugan erbjuds vällagad lunch med grönsaker från Tjolöholms egna köksträdgård, och i Kafé Manegen serveras lättare mat, kakor. Här kan barnen leka i Emils Katthult, en lekutställning med miljöer från Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker.

Öppettider och priser

7-8 okt kl 10-17. Entré 140 kr, barn upp till 15 år gratis, fri parkering.

Tjolöholms Skördefest_4 Tjolöholms Skördefest_1