Midsommarfestligheterna på Tjolöholm är en av de mest populära familjeutflyktsmålen i Göteborgsregionen, men så är också gräsmattan med slottet i bakgrunden slottet och dess vackra omgivningar rena drömplatsen för för genuin svensk midsommar.

Festligheterna börjar midsommarafton kl.12 då barnattraktionerna drar igång. Kl 13 reses midsommarstången och sedan börjar dansen. Därutöver är det diverse uppträdanden där folkdans är ett måste en sådan här dag. För barnen är det väl sörjt med diverse åkattraktioner, hoppborg, ponnyridning etc. För de äldre finns servering, lotterier mm om man nu inte föredrar att deltaga med barnen i dansen eller sitta på gräsmattan och bara titta på folklivet. Festligheterna fortsätter på midsommardagen kl 13.

Så tag med barn och blomma, farmor & farfar, mormor & morfar, en filt att sitta på och upplev svensk midsommar när den är som bäst!

Årets program

Midsommarafton

12.00 Tivolit öppnar

13.00 Midsommarstången reses, dans kring stången

13.45 Vallda Folkdanslag

14.30 Underhållning av Kjell Clase och Frazze

15.00 Dans kring midsommarstången
Midsommardagen

13.00 Tivolit börjar

13.15 Dans kring midsommarstången

14.00 ”När det är som mest” familjeprogram med trollkarlen ”Carno&Kjell”

14.30 Dans kring midsommarstången

Entréavgift (områdesentré): 40 kr/vuxen, barn t.o.m. 15 år gratis, p-avgift 40 kr. Midsommarfirandet arrangeras av IFK Fjärås.

Mer att göra

Guidade slottsvisningar och visning av utställningen ”Downton – I nöd och lust” pågår som vanligt under hela midsommarhelgen, varje heltimma mellan kl. 11-15. Biljetter säljs i slottsbutiken eller via vår webshop. I Manegen serveras pannkaksbuffé och i Storstugan serveras sommarlunch. Passa också på att besöka lekutställningen Emil! i Manegen eller prova kläder i historisk stil i Klädkammaren i vagnsmuseet. Vid stranden finns badplats och lekskeppet ”Montrose”.