För sjunde året ställer konstnärer från Konstepidemin i Göteborg ut konstägg i parken vid Tjolöholms Slott. Årets tema är ”Down the Abbey hole”, inspirerat av slottets utställning ”Dräkter från Downton”. De stora, unikt utformade betongäggen är finurligt placerade i slottets närhet, och besökare kan behöva utrusta sig med både karta och envishet för att hitta alla ägg.

Konstägg på ett slott

Årets utställning presenteras så här av konstnären Per Agélii, ansvarig för utställningen: ”Påskharen och hans tappra äggmålarskara har under en inspirationsresa till England kommit vilse i Yorkshires skogar. En hjälpsam rabbit visar vägen, men de hamnar givetvis helt fel. Alla tio målarana står istället på öronen rakt ner i rabbitens djupa håla. Efter en omtumlande färd trillar de ut på andra sidan, långt ner, och down under. Allting är bakvänt, men ändå bekant, det liknar hemma på slottet, men förstås inte lika grannt. Slottet har förvandlats från ett castle till en abbey. ”Vad gör väl det? Vi har tio easter eggs att gömma, i parken före påsk, och är vi inte riktigt hemma, får vi skicka dem per post.”

Årets konstäggsmålare är Carina Fihn, Patrik Andiné, Anne Pira, Marcus Jonsson, Pia König, Eva Dahlin, Anna Bauer, Ragnar Schmid, Johan Zetterquist samt Per Agélii.

Konstäggsutställningen pågår 1 april-7 maj, karta finns att hämta vid slottsentrén eller nedladdningsbar som pdf i menyn.