Tjolöholms Slotts julmarknad är en av de största i Västsverige, med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. I år är julmarknaden för första gången öppen under tre helger!

Hela godset glimrar av ljus och traditionsenligt julmys. I det julpyntade slottet tar tomtefar emot barnens önskelistor. Varje dag är det en rad programaktiviteter, bland annat den fantasieggande eldshowen. Blir du hungrig finns det många platser att äta sig mätt på, bland annat kan du slå dig ner framför brasan i slottsmatsalen och njuta av köksmästarens goda bakverk.

Småskaligt hantverk och juldelikatesser

På julmarknaden samlas hantverkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och mycket mer. Slottsbutiken är fylld med varor, här finns bland annat Tjolöholms slotts julte som är en uppskattad gåva.

Jul på Downton

Varje dag under julmarknaden händer det spännande saker för både barn och vuxna! Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det bjuds på musik, uppträdande och julpyssel. Det finns även möjlighet att följa med på en visning i slottets övre våningar och se utställningen ”Downton – I nöd och lust” (biljetter till slottsvisningarna köps på plats och kan inte förbokas under julmarknaden). I Manegen är bjuder lekutställningen Emil! på julstök i Katthult.

Mat och kaffe på julmarknaden

Ta en paus och njut av en bit mat eller kaffe. Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan du dricka kaffe framför brasan i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänstefolkets mysiga matsal. Manegen, Loftet och utställarna på Matstråket erbjuder fika och mat och vill du sitta ner i lugn och ro rekommenderas Storstugan, som serverar hemlagad julmåltid.

Öppettider & priser 2018

Fredag 16 nov kl 12-20
Lördag 17 nov kl 10-18
Söndag 18 nov kl 10-18

Fredag 23 nov kl 12-20
Lördag 24 nov kl 10-18
Söndag 25 nov kl 10-18

Torsdag 29 nov kl 12-20
Fredag 30 nov kl 12-20
Lördag 1 dec kl 10-18
Söndag 2 dec kl 10-18

Entré 100 kr vardagar, 140 kr helger. Barn upp till 15 år gratis. Förköp gärna din biljett för att komma snabbare in. Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

Grupper

Julmarknaden är ett populärt utflyktsmål för grupper. Förboka entré till förmånligt pris och lägg till kaffebiljetter och/eller lunch i den mysiga Storstugan. Kontakta oss på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se om du är intresserad av att boka. Läs mer om våra gruppriser här.

Utställare

Jul på Tjolöholms Slott är stolta över att kunna erbjuda ett urval av Sveriges bästa hantverkare och småskaliga matproducenter. På julmarknaden säljs hantverksmässigt producerade varor av tillverkarna själva. Vill du delta som utställare på Tjolöholms julmarknad och möta tusentals besökare? Du kan välja mellan att ställa ut under hela julmarknaden eller bara under en del av perioden. Gör din intresseanmälan genom att klicka på länken nedan eller kontakta projektledare Emma Fröje på 0733-64 00 95 eller emma.froje@tjoloholm.se om du har frågor eller funderingar kring detta. Priserna för att medverka ser du när du gör din intresseanmälan.

Mer information

Kontakta oss gärna om du undrar över något! Tel 0300-40 46 00, e-post info@tjoloholm.se.

Behöver du bilder för pressmaterial eller för marknadsföring mot grupper hittar du det här. Du kan också kontakta Elisabeth Elfström, 0300-40 46 00 eller elisabeth.elfstrom@tjoloholm.se för press- och bildinformation.

Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015Tjolöholms Slotts Julmarknad 2015