En lång tradition

Det är svårt att finna en mer gemytlig plats att äta julbord på än Tjolöholms nationalromantiska Storstuga. Här har godsets arbetare firat jul i nästan hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Ellen Keys och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet. Den öppna spisen sprakar hemtrevligt och det doftar av enbär, kanel och nejlika.

Storstugans julbord av köksmästare Oskar Bernhardsson är hemlagat på ett urval av det bästa Halland har att erbjuda, allt lokalproducerat och varsamt tillrett i Storstugans kök. Här hittar du julens traditionella mat med spännande smaksättningar. Bland rätterna finns sex sorters sill, julskinka från Hamra gård i Åsa, långkål från Harplinge, hemgjord senap smaksatt med örter från slottets köksträdgård Hemtrefnaden, lax från Falkenberg, äpple, selleri- och pepparrotssallad, rostbiff från Tjolöholms gård och kalvdans från Källsjö mejeri.

Storstugans halländska julbord

Julbordet serveras 8-9 december samt 15-16 december, kl 12 och kl 18. Pris 450 kr inklusive glögg och kaffe. Barn 2-6 år 95 kronor, 7-13 år 195 kronor. Endast bordsbokning, görs på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Tisdag-fredag 4-21 december serverar Storstugan julbord till företag eller andra större grupper (minst 35 gäster, max 80 gäster). Välj mellan att komma kl 12 eller kl 18. Pris 450 kr inkl glögg och kaffe.

Bo på godset

Kombinera gärna julbordet med övernattning på godset. I Allmogebyn bor du i sekelskiftesstil med kakelugn och himmelssäng. Du kan också övernatta i Gemaket på Storstugans övervåning och avsluta kvällen med ett bad i det stora träbadkaret, i skenet från levande ljus. Läs mer om övernattning i samband med julbord här.

Du kan också äta julbord på slottet.