En lång tradition

Det är svårt att finna en mer gemytlig plats att äta julbord på än Tjolöholms nationalromantiska Storstuga. Här har godsets arbetare firat jul i nästan hundra år och det syns tydligt att denna svenska idyll är utformad i enlighet med Ellen Keys och Carl Larssons heminredningsideal. Varje detalj är noga utvald och utformad med stor hantverksskicklighet.

Storstugans julbord av köksmästare Oskar Bernhardsson är hemlagat på närproducerade råvaror. Här hittar du julens traditionella mat med spännande smaksättningar. Bland rätterna finns sju sorters sill, lax med sommarens torkade örter från slottets köksträdgård Hemtrefvnaden, ekologisk svensk skinka, libbstickamarinerade kamben och mycket mer.

Storstugans halländska julbord

Julbordet serveras 2-17 december, lördagar kl 13 och söndagar kl 15. Lördag 9 och 16 december serveras det även kl 18.

Pris 445 kronor för vuxna. Barn 2-6 år 95 kronor, 7-13 år 195 kronor. Endast bordsbokning.

Vardagar 1-19 december är det öppet för bokningar av grupper om 30-80 personer, dag- och kvällstid. Pris 395 kronor per person.

Söndagarna 3, 10 och 17 december erbjuds en kall och en varm tallrik kl 12-13 för 195 kronor. Ingen förbeställning krävs.

Bokas på 0300-40 46 00 eller info@tjoloholm.se.

Kombinera julbordet med övernattning på godset. Här bor du i sekelskiftesstil med kakelugn och himmelssäng. Du kan också övernatta i Gemaket på Storstugans övervåning och avsluta kvällen med ett bad i det stora träbadkaret, i skenet från levande ljus. Läs mer om övernattning i samband med julbord här.

Du kan också äta julbord på slottet.