Välkommen till årets stora nyhet på Tjolöholms Slott: lekutställningen Emil! Här finns plats för lek, bus och barnspring!

Katthult flyttar till Manegen

Emils Katthult har flyttat till Manegen på Tjolöholms Slott och här kan barnen till exempel laga mat i köket, läsa en saga, klä ut sig, gömma sig, måla eller klättra. Huvudsaken är att alla har kul! Utställningen är ca 100 kvm och består av lekmiljöer skapade av Emil i Lönneberga-tecknaren Björn Bergs son, Torbjörn Berg.

Klurig runda och överraskning

För att leka i utställningen får man lämna en grindslant, 50 kr per barn. Förutom obegränsad lek i utställningen under en hel dag ingår också en klurig runda, som består av gömmor med bilder, där barnen skall lösa bildrebusar. Ifylld rebus ger en belöning!

Välj antingen den längre rundan som bjuder in både barn och föräldrar att upptäcka Tjolöholms vackra naturområden och den idylliska allmogebyn. Under sommaren är museistugan Hemtrefnaden öppen. Här kan barnen lära sig mer om hur livet var förr på Tjolöholm. På den tiden när Emil bodde i Katthult! Titta gärna in i huset och njut av den frodiga köksträdgården. I Hemtrefnadens trädgård finns en visningsbikupa där barnen kan se hur honung blir till. Har man tur kan man även träffa på katten Sigge som gärna vill bli klappad.

Det finns också en kortare runda som passar bra för små barn och ruskväder.

Lekutställningens öppettider

Lekutställningen och ”kluriga rundan” är öppen alla helger under vår och höst samt varje dag under sommaren.

 

1 juli-13 augusti: dagligen kl 10.30-17

14-31 augusti: dagligen kl 10.30-16

2 september-8 oktober: lördag och söndag kl 10.30-16

Entré till lekutställningen inklusive klurig runda och överraskning: 50 kr

 

Utställningen är producerad av Kulturen i Lund tillsammans med konstnären Björn Bergs barn, Maja och Torbjörn Berg.

©Björn Berg/Bildmakarna Berg

© Astrid Lindgren/Saltkråkan AB