Under sommaren blir det skoj och skratt i slottsträdgården! Varje onsdag kl 13.30 presenteras en ny föreställning med teater, sång, trolleri eller annat till glädje för stora och små barn. Alla föreställningar spelas i slottsträdgården. Ta med filt eller stol att sitta på. Vid regn flyttas föreställningarna inomhus och alla med förköpt biljett är garanterade plats till inomhusföreställningen. Pris 100 kr per person. Barn under 3 år gratis. Köp biljetter här!

 sjörövarresan longkalsong

Sjörövarresan

28 juni kl 13.30. Följ med piraterna Tompa & Mackan ut på de sju haven! Vi reser runt i världen och möter konstiga och roliga djur. Sjung med och kom loss tillsammans, på en resa i fantasin. Med Longkalsong.

Brons

Martins magiska värld

5 juli kl 13.30. Trollkarlen Martin Bröns hälsar dig välkommen till sin magiska värld! Möt monstret från Majorna och den flygande kaktusen i en härlig blandning av klassiskt barntrolleri och komiska infall. För hela familjen.

mumin bild beskuren

Visor från Mumindalen

12 juli kl 13.30. Mumindalen, där de välkända karaktärerna bor, är fylld av musik. Mumintrollet sjunger om världen som kanske är för stor, Filifjonkan om sin ensamhet, Muminpappan sjunger om sin längtan efter äventyr och Snusmumriken spelar både munharmonika och flöjt. Sångerna från Mumindalen är tonsatta av Erna Tauro. Här får de nytt liv i sång och gestalt av sångerskan och skådespelerskan Charlotta Sairio och musikerna Stefan Wingefors/Niklas Sundén.

vagant

På upptåg med Varieté Vagant

19 juli kl 13.30. När varietédirektören Hanna Vagant, fakiren Caligari och musikanten Jon Halvar dyker upp blir det full fart. De skickliga artisterna gör allt från trolleri och jonglering till klassisk utbrytning i denna halsbrytande varieté.

spargel

Herr Spargels väska

26 juli kl 13.30. Matilda har besök av herr Spargel från Tyskland. Tyvärr tycks en förväxling ha skett under resan. Herr Spargel upptäcker att väskan han har med sig inte är hans väska. Och när han inser att han inte borde ha öppnat den är det redan för sent … En föreställning med mycket humor, roliga historier och en hel del trolleri. Med Göteborgs dramatiska teater. Från 3 år.

Killimonkan red

Killimonkan

2 augusti kl 13.30. En busig och lekfull allsångsföreställning av populära Gira. Det handlar om danssugna fötter, skor som hamnat på fel fot, hundra hundar som går på promenad, små cyklar som far omkring, rassel och pling och natten som drar sitt stjärntäcke över oss. Från 3 år.

Dan Bornemark

Lilla Trams

9 augusti kl 13.30. Svängiga låtar och fyndiga texter under en musikalisk halvtimme. Hoppa hopprep runt hela jordklotet, träffa lingonfamiljen och lär dig tala flytande gegga! Kanske blir det en låt om Den Danske Rapparen? Med Dan Bornemark. För familjer med barn 0-8 år.